Çağlar'ın hayatı roman

Güncelleme Tarihi:

Çağların hayatı roman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 00:00

Altı yıllık profesyonel yaşamında, “Bundan bir şey olmaz” diye dört kez başka kulüplere gönderilen, iki kez kadro dışı bırakılan, genç ve ümit milli olmadan A Milli Takım’a seçilen Çağlar Birinci Galatasaray’a transfer olarak hedefi 12’den vurdu.

Haberin Devamı

DENİZLİSPOR’un 4 futbolcu ve bir miktar para karşılığında Galatasaray’a verdiği Çağlar Birinci, tesadüfler, sürgünler ve cezalarla geçen 6 yıllık profesyonel yaşamının sonunda zirveye çıkıp, ilginç bir başarı öyküsünün kahramanı oldu. 2 Ekim 1985’te işçi bir babanın çocuğu olarak Trabzon’da doğan Çağlar, altyapısında futbola başladığı Trabzonspor’da bir türlü göze girmeyince, 2004-2005’te Orduspor’a kiralandı. Ordu’da 1 maç oynadıktan sonra sakatlanınca, “Bundan bir şey olmaz” denilerek aynı sezonun ikinci yarısında neredeyse bedavaya 3. Lig takımlarından Bakırköy’e satıldı. Bakırköy’de iyi bir grafik çizen genç futbolcu, Denizlispor tarafından keşfedildi ve 2006-2007 sezonunda yeşil-siyahlı kulübe transfer oldu.
Terim’le gelen şans
Ancak Teknik Direktör Faruk Hadzıbegic tarafından kadroya alınmayınca bedelsiz olarak İstanbulspor’a kiralık verildi, gitmeyince de kadro dışı bırakıldı. 6 ay futboldan uzak kalan Çağlar aynı sezonun devre arasında bu kez Denizli Belediyespor’a kiralandı. Yavru Horoz’da geçen yarım sezon, futbol yaşamının dönüm noktasını oluşturdu. Burada iyi bir çıkış yapan genç futbolcu, 2007-2008’de döndüğü Denizlispor’da başlangıçta bocalasa da ilerleyen haftalarda formayı kaptı. Geçmişte hiçbir yaş grubunda milli olmamasına rağmen Hakan Balta sakatlanınca, Fatih Terim tarafından son anda (A) Milli Takım’a çağırılınca bir anda büyüklerin gözdesi oldu. Bu sezon başında ücretine zam istediği için bir süre kadro dışı bırakılan, ardından fıtık ameliyatı olan Çağlar takımı küme düşmesine rağmen yine A Milli Takım’a alındı ve kendisi ABD kampındayken Galatasaraylı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!