Buzdolabı cinayetine 20 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Buzdolabı cinayetine 20 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 00:00

Dört yıl önce eşi Alev Er’i kabloyla boğup öldüren, kokmasın diye cesedini buzdolabına gizlediği iddiasıyla yargılanıp 20 yıl hapse mahkum edilen Şakir Er’in cezasını Yargıtay onadı.

Haberin Devamı

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde devriye gezen polis ekibi, 2006’da, beş yıl önce karıştığı kavga nedeniyle dört ay hapse mahkum olan ve gıyabi tutuklama kararıyla aranan camcı Şakir Er’i (44) yakaladı. Gözaltına alınıp konulduğu nezarethanede ağlayan Er, İzmir’in Urla İlçesi’ndeki evlerinde eşi Alev Er’i televizyon kablosuyla boğup öldürdükten sonra cesedini buzdolabına gizlediğini itiraf etti.

Korkunç manzara

Bu suçtan yakalandığını zannederek eşini öldürdüğünü söyleyen Er’in cinayeti itiraf etmesi üzerine bağlantı kurulan İzmir polisi, çiftin evlerine gitti. Çilingir yardımıyla kapıyı açtıran polis buzdolabında, Alev Er’in (38), kabloyla bağlanmış olarak, çömelmiş haldeki cesediyle karşılaştı. Mahkemeye çıkartılan Er tutuklandı. İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten eşini öldürme’ suçundan ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis’ cezası istemiyle yargılanan Şakir Er ifadesinde, eşini kendisine ihanet ettiği için öldürdüğünü söyledi.

Mahkemeye teşekkür etti

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti sanık Şakir Er’e önce ağrılaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi. Ardından suçu haksız tahrik altında gerçekleştirdiği için ceza 24 yıla indirildi. İyi hali de dikkate alınarak cezası 20 yıl hapse düşürüldü. Şakir Er, karar sonrası mahkeme heyetine verdikleri cezadan dolayı teşekkür etti. Ölen Alev Er’in avukatı kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı.

Hayatımı yaşıyorum
Şakir Er, “18 yaşımdan beri birlikteydik. Hem çok seviyordum hem de çok kıskanıyordum, ama o bana ihanet etti. Eşimle oğlumu tatil için Gelibolu’ya gönderdim. Kulağıma başka erkeklerle birlikte olduğuna dair söylentiler geldi. Eşimi arayıp gelmesini istedim, geldi. Eşyalarını toplarken doğum kontrol hapı gördüm. Nedenini sorunca cevap vermedi. Göbeğinde de yara bandı vardı. Merakla bandı kaldırınca piercing için deldirdiğini gördüm. ‘Utanmıyormusun, evli barklı kadınsın’ dedim. O da, ‘Sana ne. Kendi hayatımı yaşıyorum’ dedi. Cep telefonunda başka erkeklerden gelen mesajları görünce olan oldu. Namusumu temizledim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!