Bütün ürünler keçi sütünden

Güncelleme Tarihi:

Bütün ürünler keçi sütünden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 00:00

SEFERİHİSAR’ın Düzce Köyü’nde çiftliğinin 33 dönümünde ‘Saanen’ ırkı damızlık keçilerden inanılmaz bir kaynak oluştura işkadını Funda Baltalı, yüzde yüz keçi sütünden oluşan beyaz peynir, armola, labneh ve buche de chevre peynirleri ile, piyasaya girdiği andan itibaren fark yarattı.

Haberin Devamı

Bugün Macro ve Migros’larda satilan Baltalı peynirlerine yakında lor, kaşar, şişede günlük süt ve yoğurt da eklenecek. Bu yatırımı bir sosyal proje olarak da gören Baltalı, kendi çiftliğindeki süt üretimine göre yöredeki çiftçilere damızlık keçi verecek ve onlarla sözleşme yapıp, sütlerini alacak. Böylece çevredeki üreticilerin de geliri artacak.

Peynirde marka hedefi

PeynirdeTürkiye’nin tercih ettiği tanınır markalar arasına girmeyi hedefleyen Funda Baltalı, hem yurt içi hem de dışında başarıyı hedeflediğini belirterek, “Normal keçi yerine Saanen cinsi keçi yetiştirerek günlük verimi 1.5 kilodan 6 kiloya çıkardık. Sütü en verimli şekilde alabilmek için keçilerin sulama sistemini bile onları strese sokmadan yapıyoruz. Sürekli akan su hayvanı strese sokar. Bizim kurduğumuz sistemle keçi burnunu değdirince su akıyor. Bu da onları stresten uzak tuttuğu için sütü hem daha verimli hem de lezzetli oluyor” dedi.

Yerel lezzetler

Haberin Devamı

Seferihisar’da yerel lezzetler modern üretimle keçi peyniri tüketicisine sunulurken, Fransa’nın en çok tüketilen peynir çeşitlerinden Büş (buche de chevre) tüketicinin ilgisini çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!