Bunun neresi SİT

Güncelleme Tarihi:

Bunun neresi SİT
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Göztepe Parkı'nı büyütmek için kamulaştırdığı 4 ev SİT kararına takıldı. Evler yıkılamadığı için park da genişletilemedi. Muhtar Meral Kurt, ‘‘Geceleri buraya sarhoşlar dadanıyor, fuhuş yaşanıyor, sıkça polise başvurmak zorunda kalıyoruz. Yıkıntılar temizlenirse park da, yol da genişler'' dedi. Evlerden dökülen molozların bir arabayı ezdiğini de belirten Kurt, ‘‘Yazın burada çocuklar oyun oynuyor. Yıkık evlerin içinde birinin başına bir şey gelecek endişesi içindeyiz'' diyor.

POSTA KUTUSU

ÜÇYOL 323 Sokak'ta oturan okuyucumuz Saadet Üzer, bir ay önce onarılan kanalizasyon kapağının çevresinde bırakılan molozların hálá kaldırılmadığından şikayetçi oldu. Yağmurlarla molozların tekrar kanalizasyona dolup tıkanmasına yol açtığını belirten Üzer, ‘‘Kaş yaparken göz çıkartıyorlar. Onca çalışma da boşa gitti'' dedi.

Yaya yolunda araç istilası

ALSANCAK'ın en güzel yaya yollarından biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin sonu araç trafiğine açıldı. Caddenin otopark haline dönüştürülmesi esnaf ve mahalleliyi rahatsız ediyor. Otopark olan bölüme yayaların girmediğini ve yolunu değiştirdiğini belirten esnaf, ‘‘Sakin ve kalabalık bir caddede çalışırken şimdi araçlar tarafından istila edilen bir yerde çalışıyoruz. Arabaların yolu kapatması yanında gürültü kirliliği ve toz sorunu yaşıyoruz. Yolun bir an önce eski haline getirilmesini bekliyoruz'' dedi.

Karayolları itirazı ret

İZMİR 1. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun Kordon'u SİT ilan eden kararını iptal için açtığı davayı reddetti. Karayolları Bölge Müdürlüğü, bu davayı gerekçe göstererek belediye ekiplerinin dolgu alan üzerinde rekreasyon çalışması yapmasına izin vermiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'yı ziyaret eden Karayolları Bölge Müdürü Turgay Çimen, mahkeme kararının kendilerine tebliğ edildiğini bildirdi. Çimen, daha önce yüklenici firma Bayındır Holding'le sözleşmeye göre hukuki yollar tükeninceye kadar dolgu alanı boşaltmayaklarını açıklamıştı. Karayolları yetkilileri, mahkeme kararının gerekçesinin daha önce Danıştay 6. Dairesi'nin SİT için kabul ettiği kıstaslara dayandırıldığını belirtti.

Polise kısıtlı telefon

İZMİR Emniyet Müdürlüğü'nün telefonları borç yüzünden kesildi. Müdür makamındaki bazı telefonlar ana santral ve çok sayıda karakolun kullandığı 285 hat yaklaşık 100 milyar liralık borç yüzünden görüşmeye kapatıldı. TELEKOM yetkilileri, kimseye ayrıcalık yapılmayacağını belirtti, ancak dün Emniyet Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine acil olan 50 hattı açtı.

Çiğli’ye yeni bir okul daha

ÇİĞLİ Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki 6 bin 700 metrekarelik konut alanı, Belediye Meclisi'nin kabulü ve Büyükşehir'in onayıyla, eğitim alanı olacak. Okulu olmayan 500 nüfuslu mahalleye, bir ilköğretim okulunun yapılacağı bildirildi. Bölgede okul ihtiyacının büyük olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, ‘‘Okulu 2000-2001 öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız'' dedi.

İZULAŞ’ta mutlu son

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ve Hizmet-İş Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, İZULAŞ'ın 600 işçisinin geçmiş bir yılı da kapsayan 3 yıllık ücretlerini belirleyen toplu iş sözleşmesini imzaladı. Şimdi 93-120 milyon maaş alan işçilere 1 Ocak-31 Aralık 1999 arası için yüzde 174 zam yapıldı. 2000'in ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı için yüzde 10 zam öngörüldü. Buna göre işçilerin 230-280 milyon lira maaş alacağı bildirildi. 1999 farklarının Şubat'tan başlayarak 4 eşit taksitte ödeneceği açıklandı. İlk 6 ayda enflasyonun yüzde 15'i geçmesi halinde, iki puan üzerinde zam uygulanacak, ancak bu fark yılın ikinci yarısında ödenecek. Meclis Salonu'ndaki törende Piriştina, ‘‘Belediyenin kadrolu personeli ile şirketlerdekiler arasında ücretleri eşitleyeceğiz. Bu başlangıç oldu'' dedi. Salondaki işçiler sözleşmenin imzalanmasını ayakta alkışladı. Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!