Bunun adı mutluluk

Güncelleme Tarihi:

Bunun adı mutluluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 01:11

KONAK Belediyesi, Bozkurt Mahallesi'nde oturan 56 yaşındaki Ülkü Saadet Akalın'ın yıkılmak üzere olan evini yeniden inşaat ederek, kullanımına sundu.

Haberin Devamı

Ayakta durmakta zorlanan, ağabeyinin yıkılmak üzere olan evinde kira vermemek için oturmak zorunda kalan Ülkü Saadet Akalın, Konak Belediyesi'nden tadilat için yardım istedi. Fen İşleri Müdürlüğü yapının tadilata uygun olmadığına karar vererek eski evi yıkıp, Saadet Hanım'a yeni baştan ev inşa etti. Bir buçuk ayda evi tamamlayan ve bütün evin eşyasını yenileyen Konak Belediyesi, Saadet Hanım'a teslim etti.

Bunun adı mutluluk

Mutfak, salon, yatak odası ve banyodan oluşan evin dört dörtlük olduğunu, rüyada gibi olduğunu söyleyen Saadet Akalın, duygularını şöyle dile getirdi:

“Eşim 3 yıl önce vefat etti. Üç kızım var ancak biri eşinden ayrılarak yanıma yerleşti, oğlunu da yurda verdi. Babamdan aldığım aylıkla geçinmeye çalışıyorum. Şeker, tansiyon hastasıyım, beynimde de kist var. O nedenle çalışamıyorum. Belediye'den gıda yardımı almaya gittiğimde, evimin yıkılmak üzere olduğunu ve böceklerden oturamadığımı söyleyerek yardım istedim. Bir hafta içinde gelip baktılar ve evin onarılamayacak kadar kötü durumda olduğunu belirtip, yıkarak yerine yenisini yaptılar. Burası benim küçük sarayım oldu. İnanamıyorum. Daha önce bahçede kuyu tuvalet vardı. Şimdi her şey mükemmel. Rutubetten, böceklerden, yıkılma korkusundan, soğuktan, damın akıtmasından kurtuldum. Başkan Tartan'a ve ekibine ne kadar teşekkür etsem az.”

Bunun adı mutluluk

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, her zaman “önce İnsan” dediklerini hatırlatarak, vatandaşlarına kol kanat germeyi görev bildiklerini söyledi.

Tartan, “Hayatta bir insanı mutlu etmekten daha önemli bir şey var mı? Saadet Hanım'ı mutlu ettik ve hayır duasını aldık. Bizim için vatandaşlarımızın güven içinde, huzurla yaşamasını sağlamak, mutluluklarını görmek çok önemli. Bunu bir parça da olsa başarabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!