Bulvar krizine soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

Bulvar krizine soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2010 00:00

Muğla Kavaklıdere’nin Menteşe Beldesi’nde, AKP’li Belediye Başkanı Mesut Karataş’ın, 800 metrelik Atatürk Caddesi’nin 30 metrelik bölümünü bulvara dönüştürüp, dünürü AKP il yöneticisi Mustafa Er’in adını vermesi, TBMM gündemine taşındı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Muğla MHP Milletvekili Metin Ergun, şu soruları yöneltti:

“Beldedeki Atatürk Caddesi levhası çıkarılarak buraya AKP Belediye Başkanı’nın dünürü aynı zamanda da AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Er isminin verilmesi bir saygısızlık değil midir? Dünyanın neresinde 30 metrelik bulvar görülmüştür? Şayet burası mutlaka Mustafa Er Bulvarı yapılacaksa; neden Atatürk Caddesi girişine de Mustafa Er levhası gibi ve aynı büyüklükte Atatürk Caddesi levhası konulmamıştır? Buranın Atatürk Caddesi olduğunu gösteren bir levha var mıdır?

Neden o cadde seçildi

Burada bir kasıt ve art niyet yok mudur? Beldeye maddi ve manevi hizmetlerde bulunduğu belirtilen Mustafa Er’e jest yapılacaksa; bu jest neden başka bir yerde yapılmıyor da Atatürk Caddesi hedef seçiliyor? Beldede yaşayan binlerce insan bu uygulamaya karşı çıkarken bu insanların oylarıyla orada bulunan belediye başkanı neden ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle hareket etmektedir?  Bu caddedeki Atatürk’ün adından rahatsızlık mı duyulmaktadır? Buradaki Mustafa Er levhasının kaldırılarak ve bu yanlış uygulamadan vazgeçilerek, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ismine yakışır bir levha konularak yeniden Atatürk Caddesi olarak kalması için bir girişiminiz ve çabanız olacak mı?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!