Bu şenlikte yok yok

Güncelleme Tarihi:

Bu şenlikte yok yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 15:09

BODRUM Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel yılbaşı şenliğinin on yedincisi başladı.

Haberin Devamı

Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi'ndeki kapalı otopark alanında kurulan 17. Yılbaşı Şenliği ziyaretçilerini bekliyor. Mey Flower Organizasyon tarafından Bodrum Belediyesi ve Oasis Alışveriş, Kültür ve Eğlence Merkezi'nin destekleriyle düzenlenen şenlikte el emeği ürünlerin yer aldığı 40 stand açıldı. Standlarda maske, takı, örgü, giysi, mum, ahşap ve kumaş boyama ürünleri ile tablo ve seramik el sanatları ürünleri yer aldı. Kadınlar, bir yandan üretip, bir yandan satış yaptı. Çomakdağ Köyü'nden gelen kadınların yöresel el ürünleri sattığı etkinlikte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi de eğitime destek vermek amacıyla tanıtım standı açtı. Bodrumlular, yakınlarını sevindirmek için yılbaşı hediyelerini seçti.

HEDİYELİK YILBAŞI MUMLARI ŞENLİKTE.

Haberin Devamı

2 senedir şenlikte stand açan Aylin Duran (31) arkadaşıyla birlikte yaptıkları mumları şenlikte satışa sundu. 8 yıldır Bodrum'da yaşayan Duran, “Mumları, tamamen doğal olarak üretiyoruz. Parafin ve okaliptus yağından yapıp, doğal koku aroması ekliyoruz. Katkı maddesi kullanmadan el yapımı kalıplarda dondurup, yine el yapımıyla fitillerini yerleştiriyoruz” dedi.

BODRUM VE BEGONVİLLİ EVLER TABLODA

Bodrum'da yaşayan ve 21 yıldır çeşitli eğitimlere katılıp resim yapan Feride Seven Mete (56) ise begonvilli evleri resimlerinde işlediğini bildirdi. Bodrum'a olan sevgisini resimlerine yansıttığını dile getiren Mete, “Resimlerimi tuval üzerine yağlı boya ile yapıyorum. Bir Bodrum kumaşının üzerine kumaş boyası ile bu resimlerden yaparak farklı boyutlarda keseler hazırlıyorum. Koku esansları ya da çamaşır koyulabilicek keseleri 5 ile 10 TL arasında, tablolarI ise boyutlarına göre 40 ile 80 TL arasında şenliğe özel fiyatlarla satışa sundum” dedi.

17. Yılbaşı Şenliği 22 Aralık'ta sona erecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!