Bu etkinliğe katılan kilo alıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu etkinliğe katılan kilo alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 01:15

UŞAK'ta, Belediye ile aşçı ve lokantacılar esnaf odasının işbirliğiyle düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması'nda; 60 ev kadını yemek, hamur işi ve tatlı kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

Haberin Devamı

Uşak Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Halı Festivali kapsamında; yöresel yemeklere dikkat çekmek için Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası işbirliğiyle, Kent Tarihi Müzesi'nde yöresel yemek yarışması düzenledi. AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas etkinliği izleyenler arasında yer aldı.

Kentin yemeklerini ve yemek kültürünü tanıtarak marka yapmak istediklerini belirten Başkan Cahan, "Kültür mozaiğinin olduğu Türkiye'de bu durum yemeklere de yansımıştır. Her bölgede ve şehirde kültürünün izlerini taşıyan yemekler söz konusudur. Bu ilimiz için de geçerlidir. Bazı illerimiz bu konuda iyi bir tanıtım yaparak öne geçmiştir. Her yıl bu tür etkinliklerle tanıtımı en iyi şekilde yapacağız. Uşak yakın bir zamanda yemekleri ile anılmaya başlayacak. Uşak'ı diğer kentlerden ayıran lezzeti durumundaki tarhanamızı yapacağımız yarışmalarda ön plana çıkarmak istiyoruz" dedi.

Yarışmaya 60 ev kadını katıldı. Üç kategoride yarıan kadınlar birbirinden leziz yiyecekler yaptı. Jüri, yemekleri tek tek tadarak puanı verdi. Yöresel yemekler dalında Fatma Oktay birinci, Gülay Dost ikinci ve Meryem Aydedeoğlu üçüncü oldu. Hamur işlerinde birinci Sebahat Özen, ikinci Zuhal Çankaya, üçüncü Tülin Kılıç oldu. Tatlılarda Emine Aydoğdu birinci, Merve Sakal ikinci ve Necla Yaşar üçüncülüğü elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!