Bu eğitim babalara özel

Güncelleme Tarihi:

Bu eğitim babalara özel
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 11:54

MANİSA'da sürdürülen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uyguladığı Baba Destek Programı kapsamında babalara aile içi iletişim ve çocuk gelişimi konusunda eğitim veriliyor.

Haberin Devamı


Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Baba Destek Programı (BADEP) Manisa ili Değerlendirme Toplantısı Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Bülent Şimsek ve Bölüm Şefi Doğan Molla, BADEP Saha Sorumlusu Zafer Durukan ve eğitmenler katıldı.
Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Şimşek geçen yılki BADEP kursları için yoğun emek sarf eden tüm eğitmenleri tebrik ederek, programların daha çok kişiye ulaşmasını istediklerini belirtti. Bölge Saha Sorumlusu Zafer Durukan, il genelindeki babaları bu kursa katılmaya davet ederek programa katılan babalarla 10-12 hafta boyunca haftada bir gün 2-2 buçuk saatlik toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Durukan; "Grup liderlerimiz yönetiminde 15-20 babanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda farklı konular hakkında sohbetler yapılıyor, bilgiler veriliyor. Babaların katılımını artırmak için toplantıları hafta içi akşam saatlerinde veya hafta sonları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, programın uygulama süresi içinde annelerle 2 toplantı yaparak babaları ne şekilde destekleyebileceklerini anlatıyoruz" dedi.
Her hafta farklı bir konunun işlendiği programda babanın çocuğun gelişiminde rolü, aile tutumları, çocuğu dinleme ve anlatma, olumlu davranış geliştirme, çocuğun bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve cinsel gelişimi, okul, arkadaşlar ve baba, çocukla zaman geçirmek ve oyun, yaşam zorlukları ve baba, çocuğun sorumluluk kazanması ve cinsel sağlık gibi başlıklar ele alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!