BU ATEŞ SÖNMEZ

Güncelleme Tarihi:

BU ATEŞ SÖNMEZ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

Türkiye’de bir asrı deviren 5. kulüp olmanın gururunu yaşayan ve bu özel günü coşkuyla kutlayan ulu çınar, Karşıyaka Sahil Boyu’nu 7 bin meşaleyle yeşil kırmızı renklerle donattı.

Haberin Devamı

Karşıyaka kuruluşunun 100. yılını görkemli bir organizasyonla kutladı. Temelleri 1 Kasım 1912’de atılan, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Ankaragücü’nden sonra Türkiye’de “Dalya” diyen 5. kulüp olan Kaf-Kaf’ta futbol, basketbol ve voleybol takımları kuruluş yılını sembolize eden saat 19.12’de ilçedeki Yerel Yöneticiler Meydanı’nda kurulan sahneden taraftarları selamladı. Dakikalar ilerledikçe Karşıyaka’daki coşku doruğa ulaştı.

Bir anda yaktılar
Organize olup Karşıyaka İskele’den Bostanlı İskele’ye kadar sahil boyunca yan yana dizilen binlerce yeşil-kırmızılı taraftar, saat 20.12’de denizdeki teknelerden verilen işaretle 7 bin adet meşaleyi aynı anda ateşledi. Yüzlerce işaret fişeği ve havai fişek de kutlamalara renk kattı. Yalı Caddesi’ndeki binalarda ve Karşıyaka sırtlarında oturan vatandaşlar da aynı anda meşale yaktı. Uzun araç konvoyları oluşturan taraftarlar gece geç saatlere kadar eğlendi.

Haberin Devamı

Selçuk Baba’dan destek çağrısı
Kutlama mesajı yayınlayan Onursal Başkan Selçuk Yaşar, başta kulübün kurucusu Zühtü Işıl olmak üzere ebediyete intikal eden tüm Karşıyakalıları rahmet ve saygıyla andığını belirtti, “Şanlı tarihi, onur dolu geçmişi olan Karşıyaka yalnız Ege’nin değil tüm Türkiye’nin gözbebeğidir. Bir asrı deviren çınara daha nice yüzyıllar diliyorum” ifadesini kullandı. Karşıyakalı iş adamlarına çağrısını tekrarlayan Yaşar’ın mesejı özetle şöyleydi:
“Camiayı birlik ve beraberlik içinde her zamankinden daha çok kenetlenmeye davet ediyorum. Geleceğin güçlü Kaf-Kaf’ı için bugünler tarihi fırsattır. Yeşil-kırmızı forma sevgisi bulunan tüm işadamlarının kulübe destek vermesini istiyorum. Bu konuda önümüzdeki aylarda camianın ileri gelenlerini bir araya getirmeyi planlıyorum. Kalıcı başarılar ancak güçlü mali yapılarla elde edilir.”

BU ATEŞ SÖNMEZ

TSYD’den KSK’ye kutlama mesajı
KSK’ye Türkiye’nin 4 yanından kutlama mesajı yağdı. TSYD İzmir Şubesi’nin “İzmirimizin güzide kulübü, Türk sporunun dev çınarı KSK’nin, 100. doğum gününü, en samimi duygularımızla kutlar, yeşil-kırmızılı bayrağı sonsuza kadar gururla dalgalandıracaklarına yürekten inandığımız Karşıyaka camiasına, başarılarla, mutluluklarla dolu, her günü doğum günü tadında nice yıllar dileriz” mesajının yanı sıra, başta İZVAK ve Ege kulüpleri olmak üzere bir çok kurum-kuruluş yeşil-kırmızılıların mutlu gününe ortak oldu.

Haberin Devamı

Efsane Karşıyakalı
Hayatımın en mutlu günlerinden biri...
Yaşım 89, Cumhuriyet çocuğuyum. Son 5 yıldır Allah’ımdan dileğim, bana Karşıyaka’nın 100. yılını görmeyi nasip etmesiydi. Şükürler olsun, benim için bugünden, bu akşamdan güzel bir şey olamazdı. Önce Selçuk Bey’i makamında, sonra Zühtü Bey’i kabri başında ziyaret ettik. Olağanüstü, Türkiye’de çok az kulübe nasip olacak bir kutlama yaptık. Eşimi dışarı çıkardım, “Bak bundan güzel bir şey var mı” dedim. Tüylerim ürperdi, ağlamaklı oldum... 89 yılımın en mutlu günlerindendi. Bir de Karşıyakam Süper Lig’e çıkarsa, gözüm arkada gitmem...
TAHİR TÜRETKEN

BU ATEŞ SÖNMEZ

Haberin Devamı

Efsane Başkan
İkinci yüzyılın ilk projesi stat olmalı

Karşıyaka’nın kuruluşundan bugüne iftihar edilecek bir mazisi var... Her branştaki başarılar, kulüp için, biz Karşıyakalılar için tartışmasız onur verici... Ama özeleştiri de yapmak şart. Kaf-Sin-Kaf’ın maneviyatı çok kuvvetli ancak fiziki disiplini için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. 100 yaşındaki bir kulübün futbol maçlarını hala Alsancak Stadı’nda oynuyor olması, her hafta deplasmana gitmesi kabul edilir gibi değil. Bence Karşıyaka Stadı 2. yüzyılın ilk projesi olmalı. O stat olursa, o zaman her şey çok daha güzel olur. Bu kulübü 100. yıla getiren, kurucusundan yöneticisine, taraftarından sporcusuna, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
İBRAHİM KOÇ

Haberin Devamı

Efsane Kaleci
Ne mutlu o şerefli formayı giyebilene

Tarihini, tarihin hiç bir döneminde bir kenara itmeyen Kaf-Sin-Kaf, 100. yılını kutluyor. Ne mutlu bize. Ne mutlu o şerefli formayı bir kez bile olsa giyme şansına nail olana...
Bu külübün şanlı tarihinde öyle olaylar var ki anlatmaya kelimeler yetmez. Elimizdeki materyaller artık müze yapılması zarüretini ortaya çıkarmıştır. Gençlere örnek olsun diye tanışma şerefini yaşadığım 1926 senesinin gol yemeden şampiyon olan Karşıyaka’sının kalecisi Malik Yaylımateş’e bir parantez açayım. İngilizlerin ünlü takımı Liverpool’dan transfer teklifi almıştı... Daha nice 100 yıllar istiyorsak, işte böyle efsaneleri çocuklarımıza iyi tanıtmamız lazım...
EKREM GÜÇSAV

Haberin Devamı

Efsane Santrfor
Oyunun sahnesi kutsal topraklardı

Sadece bir spor kulübü değildi o...
Baskılara baş kaldırmıştı, boyun eğmemişti...
Kurtuluşun kıvılcımlarını yakan, kuruluşun ilk tohumlarını eken gençlere sahipti...
Kutsal topraklardı oyunun sahnesi...
İşte sırf bu yüzden adım yeşil, soyadam kırmızı, lakabım Kaf-Sin-Kaf...
Bu nedenledir ki ANLAYAMAZSINIZ...
Çünkü DALYA...
RIZA TUYURAN


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!