Bu anne ayakta alkışlanır

Güncelleme Tarihi:

Bu anne ayakta alkışlanır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 01:05

GEDİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, engelli öğrencileri Gökçe Nas'a sevgisi ve fedakarlığıyla güç aşılayan anne Sibel Oğuzlar'a ödül verdi. Öğrenciler, kahraman anneyi ve kızını ayakta alkışladı.

Haberin Devamı

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Gökçe Nas, doğuştan bedensel engelli. Zamanında teşhis edilemeyen kalça çıkığı nedeniyle 8 kez bıçak altına yattı. Yürümesi imkansız, okuması ise hayal görülüyordu. İlkokul 3'üncü sınıfa kadar kucakta okula götürülüp getirildi. 9 yaşından itibaren destekle yürümeye başladı, yaşama sıkıca tutundu, hep başarılı bir öğrenci oldu. Yazar olmak istiyordu, bunun eğitimini almak için Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı, Ankara'dan İzmir'e taşındı. Bu arada engellilerin zorlu dünyasını kaleme aldı, 3 kitap birden yazdı. Tüm bunları başarırken, yanında hep annesi vardı.

Bu anne ayakta alkışlanır

Gediz Üniversitesi de ömrünü adadığı kızı Gökçe Nas'ı bir an olsun bırakmayan, her gün derslere kendi elleriyle götürüp getiren emekli öğretmen Sibel Oğuzlar'ı yılın annesi seçti. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Oğuzlar'a ödülünü üniversitedeki Sertab Erener konseri öncesinde verdi. Yüzlerce öğrenci, azmiyle engelleri aşan arkadaşları Gökçe Nas ile sevgisi ve fedakarlığıyla ona güç veren kahraman annesini dakikalarca ayakta alkışladı. Ünlü şarkıcı Erener de onları kutladı.

Bu anne ayakta alkışlanır

Haberin Devamı

"EN ANLAMLI DERSİ VERDİ"
Bu ödülü Anneler Günü'nün hemen ertesinde başlayan Engelliler Haftası'nda sunmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Çevik, "Sibel Hanımı, Gökçe Nas'ı elinden tutup kampüse getirirken ve kızının dersten çıkmasını beklerken her gördüğümde, bir annenin ne kadar güçlü bir yüreğe sahip olabildiğini de görüyordum. Üniversitemizde en anlamlı dersi bir eğitimci anne olarak kendileri verdi, bu fedakarlık hepimize çok şey öğretti" dedi.
Kızıyla birlikte duygu dolu anlar yaşayan Sibel Oğuzlar da Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik'e teşekkür etti, "Evladımın yüzündeki bir tebessüm bana yaşadığımız tüm zorlukları unutturuyor. Böyle bir evlada sahip olduğum için kendimi hep şanslı hissettim. İyi ki ben anneyim, iyi ki Gökçe Nas benim kızım" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!