Bravo bu kızlara

Güncelleme Tarihi:

Bravo bu kızlara
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2007 00:00

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi dört kız arkadaş, ailelerinin ekonomik yükünü hafifletmek için yevmiye ile zeytin toplamaya giderek takdir edilecek bir davranış sergiliyor.

Onsekiz Mart Üniversitesi Bayramiç Meslek Yüksekokulu Bahçe Ziraatı Bölümü öğrencisi Seda Demirdöven (20), Gizem Şahin (20), Pelin Mati (20) ve Pazarlama Bölümü öğrencisi Filiz Yadiğar (19), ailelerine fazla yük olmamak için çalışmaya karar verdi.

YEVMİYE 20 YTL

Hafta sonu çalışabilecekleri iş arayan dört kız arkadaş, "işin iyisi kötüsü olmaz" diyerek 20 YTL yevmiye ile zeytin toplamaya razı oldu. Üniversiteli kızlar, Bayramiç’e üç kilometre mesafedeki Kutluoba Köyü’nde İbrahim Yüksel’in tarlasında zeytin toplamaya başladı.

Bayramiç Meslek Yüksekokulu’na İstanbul’dan gelen Pazarlama Bölümü öğrencisi Filiz Yadigar (19), aile bütçesine katkıda bulunmak, eğitim hayatını maddi açıdan daha rahat geçirebilmek için okulun tatil olduğu günlerde yevmiyeyle zeytin toplamaya gittiğini ve çalışmayı çok sevdiğini söyledi.

İZMİR’DEN GELDİ

İzmir’den gelen Pelin Mati, ailesinin tarlada çalışmasına kızdığını, ancak ağır hayat şartları nedeniyle çalışmak zorunda olduğunu belirterek, "Zaten Bahçe Ziraatı öğrencisiyim. Tarlada çalışarak hem para kazanıyorum, hem de bir anlamda staj yapmış oluyorum" dedi. İstanbullu Gizem Şahin bugüne kadar hiç zeytin toplamadığını, oda arkadaşları sayesinde yevmiyeye gittiğini söyledi. Gaziantepli Seda Demirdöven ailesine yük olmamak için çalışmayı tercih ettiğini belirterek, "Çalışmak güzel. Zeytin topluyoruz" dedi.

Kadınlara okuma  yazma kursu

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Beldesi’nde Kültür Sanat Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği tarafından okuma yazma kursu açıldı. Dernek Başkanı emekli öğretmen Gülten Takıl, kursa yedisi kadın toplam sekiz kişinin katıldığını belirterek, "Amacımız beldede okuma yazma bilmeyen kalmasın" dedi. Dernek Başkanı ve kurs öğretmeni Gülten Takıl, okuma yazma öğrenen kursiyerlere daha sonra matematik, bilgisayar ve resim dersleri de verileceğini belirtti, "Zeytin hasadı nedeniyle kursa katılım az ancak hasat bittikten sonra bir kurs daha düzenleyeceğiz. 90 saat sürecek kursu başarıyla tamamlayanlara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika verilecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!