Boyunlarında yer kalmadı!

Güncelleme Tarihi:

Boyunlarında yer kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:17

“Sporcu bir aile nasıl olur?” sorusuna en güzel yanıt, pistlerin tozunu atan “İzmirli Sancak Ailesi”dir desek hiç de abartmış olmayız herhalde.

Haberin Devamı

Makine mühendisi, Türkiye rekortmeni milli sporcu, atletizm antrenörü, ulusal hakem 47 yaşındaki Murat Sancak ile aynı sportif sıfatlara sahip grafiker eşi 45 yaşındaki Hanife Sancak, üniversite 2. sınıf öğrencisi, ENKA’nın milli sporcusu 20 yaşındaki kızları Berfe ve 8. sınıf öğrencisi oğlu 13 yaşındaki Tibet ile birlikte pistlerde bugüne kadar girdikleri yarışmalarda 350’nin üzerinde madalya topladı.

Anne Hanife Sancak Balkan rekortmeni

Bir zamanlar milli formayla uzun atlama, 50 ve 100 metrelerde yarışan baba Sancak, veteranlık döneminde uzun atlama, 60 metre 50 metre ve 100 metrede Türkiye rekorlarını kırarken, anne Sancak 80 metre engelli ve 200 metrede Türkiye ve Balkan rekorlarının sahibi oldu. 60 engelli, 100 ve 200’de Türkiye şampiyonluğunu kazanan Berfe, gelecek yıl Estonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. Tibet ise 16 yaş gurubu B kategorisinde uzun atlama, 60 metre engelli ve 100 metrede birincilikler kazanarak otoriterlerin dikkatini çekmeyi bildi. Neredeyse hiç bir yarıştan eli boş ayrılmayan ‘Sancak’lar, İzmir’in gururu ve örnek aile olmayı başardı.

Haberin Devamı

Yaşam kalitemizi olumlu etkiliyor

Atletizm camiasında tanışarak evlendiklerini, 23 yıldır mutlu bir birliktelik sürdürdüklerini anlatan aile reisi Murat Sancak, şunları dile getirdi: “Çouklarımız da adeta doğuştan sporcu. Sporun, sporculuğun verdiği disiplin, beslenme, direnme, otorite, sosyal yaşantımıza kalite kattığı gibi çocuklarımızın eğitimdeki başarısında da önemli rol oynuyor. Atletizm bizim için vazgeçilmez yaşam biçimi. Türkiye’de ailecek spor yapanların sayısını artırmanın, sağlıklı bir toplumun temel unsuru olduğuna inanıyoruz, bunun için de elimizden geleni yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!