Börtlüce Mağarası turizme açılacak

Güncelleme Tarihi:

Börtlüce Mağarası turizme açılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 13:32

Manisa'nın Kula İlçesi'nde doğal envanterin çıkarılması çalışmaları kapsamında tespit edilen Börtlüce Köyü'ndeki mağarada jeolojik incelemeler tamamlandı.

Haberin Devamı

Börtlüce Mağarası'nın turizme kazandırılması amacıyla Manisa Çevre Şehir İmar ve İskan Kooperatifi Şube Müdürlüğ'nden jeoloji mühendisleri Yalçın Esen ve Ali Moral, Manisa Belediyesi’nden sanat tarihçisi Jale Esen, arkeolog Ali Uçan ve Kula Belediyesi’nden jeoloji mühendisi Nuran Sevimli Akkoç inceleme yaptı. Jeoloji mühendisi Esen, Börtlüce Mağarası’nın turizme kazandırılması için yapılan gerekli incelemelerin ardından hazırlanacak raporun Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü'ne teslim edilerek tescil işlemlerinin başlatılacağını söyledi.

Jeoloji mühendisi Akkoç da MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Mağara Araştırmaları Birimi’nce hazırlanan raporda, Börtlüce Mağarası’nın uzunluğunun 575 metre ve en derin noktasının 30 metre olarak belirtildiğini kaydetti. Akkoç, “Temmuz 2011’de MTA ile çalışmalara başladık. Doğal yollarla aşınan mermerler, mağaranın görünüşünün güzelliğini arttırmaktadır. Börtlüce, hidrolojik aktivitesini tamamen kaybetmiş, fosil özellikte bir jeolojik miras” dedi.

Haberin Devamı

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın (AK Parti) incelemeyi yapan ekibin özgün dikit ve sarkıtlara sahip mağaranın gezilip görülecek yer niteliği taşıdığını belirttiğini söyledi. Mağaradan turizm geliri elde edilebilmesi için yatırım yapılmasının şart olduğunu belirten Aşkın, “Mağara tescil işleminin ardından koruma altına alınarak yatırım planıyla turizme kazandırılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!