Borsacıların dış fuar atağı

Güncelleme Tarihi:

Borsacıların dış fuar atağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 01:18

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, geçen yıla kadar hiç yapmadıkları yurtdışı fuar organizasyonlarını KOSGEB destekli olarak gerçekleştireceklerini ve bu çalışmaların üyelere önemli iş fırsatları, borsaya da yeni işbirliği alanları yaratacağını söyledi.

Haberin Devamı

Önceliklerinden birinin borsanın temsil gücünü artırmak olduğunu ifade eden Kestelli, “Bu amaçla ulusal ürün konseyleri ve faaliyet alanımız ile ilgili komisyonlarda yer almaya çalışıyoruz. Bölgemizde tarımsal üretimin kalite olarak da gelişmesi için projeler yürütüyor, ilgili kurumlar tarafından üretilen projelere destek olmaya önem veriyoruz. Aşama aşama hizmetlerimizi elektronik ortama aktarmayı planlıyoruz. Kuracağımız laboratuvar ve ar-ge şirketi ile üyelerimiz için çok önemli bir laboratuvar hizmetlerimizi geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

İMKB uyarısı

Meclis Başkanı Barış Kocagöz da, pamukçu üyeleri elektronik platformda işlem yapmaya davet etti. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) ürün borsacılığını yakından takip ettiğini belirten Kocagöz, “İMKB sürekli peşimizde. ‘Bu işi biz yapalım’ diyorlar. Eski düzene yeni adet herkesi zorlar. Ancak pamuk salonu, iplikçi ve çırçırcılar bu sisteme sahip çıkmalı. Çıkmazsanız başkası sahip çıkar. Biz hem lisanslı depoculuk şirketine ortak olduk hem de elektronik platformda öncülük yaptık. Şimdi elektronik borsacılığı ulusal platformda yapacağız” diye konuştu. Meclis toplantısında ise borsa üyeliğinde 50 yılı geride bırakan Altınyağ ve Necdet Demirli Kollektif Şirketi ile 40 yılı dolduran Şeref İyiuyarlar’a plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!