Bodrum’u bitirdiler

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’u bitirdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

İmar yönetmeliğiyle turistik belgeli tesis koşulları çatışınca, tesislerin çoğu kaçak durumuna düştü, yetkililer çaresiz kaldı

BODRUM Kaymakamı Uğur Boran, ilçedeki turistik tesislerin yüzde 75'inin kaçak olduğunu söyledi. Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği 2000 Yılı Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Boran, aralarında dört ve beş yıldızlı otellerin de bulunduğu kaçak tesis sorununa çözüm aradıklarını belirtti.

BODRUM'un yapılara kat, renk, ölçü sınırı getiren imar yönetmeliğiyle, turistik belgeli tesislerin gerektirdiği şartların çeliştiğini belirten Boran, ‘‘İmar yönetmeliğine uyan işletmeci turistik belge, turistik koşullara uyanlar ise belediyeden iskan ruhsatı alamıyor'' dedi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın kaçak yapıların yıkımını emrettiğini, uymayan kaymakam ve belediye başkanları hakkında soruşturma açılacağını ifade eden Boran, ‘‘Yıkım ve yargılanma kargaşasından kurtulmanın yolu imar yönetmeliğini değiştirip günün koşullarına uygun hale getirmek'' dedi.

BENZER bir rahatsızlığın da belediyenin imar izini verdiği yapılara Anıtlar Kurulu'nun bazen 2 yıla varan süre içinde onay vermesinden kaynaklandığını kaydeden belediye başkanları da ‘‘Bu süreyi beklemeden bitirilen inşaatlar da kaçak durumuna düşüyor'' diye konuştu.

Temiz körfez hayali

KARŞIYAKA Ankara İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri hayallerindeki körfezi okullarının duvarına çizdi. Temiz deniz özlemiyle duvarları rengarenk boyayan öğrencilere öğretmenleri de destek oldu. Eline fırçayı alan minik ressamlar gönüllerince resim yaparak körfezin kirliliğine tepkilerini gösterdi. Mavi ve temiz deniz hayal ettiklerini belirten öğrenciler, ‘‘Eskiden körfezden denize girilirmiş. İnsanlar balık tutarmış. Ama şu anda körfez pislik içinde. Biz masmavi bir körfez istiyoruz. İçinde balıklar olsun, denize girelim. Pis deniz istemiyoruz. Okulumuzun duvarlarını da bu yüzden boyadık'' diye konuştu. Ceren CANDAR

Alınan kararlara ödünsüz uygulama

MARİNA Vista Oteli'nde Bodrum Kaymakamı Uğur Boran'ın başkanlığındaki toplantıya Turizm Müdürü Cemil Bayraktar, Emniyet Müdürü İhsan Kocadağ, belediye başkanları, kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı. Hanutçu çalıştıran işyerlerine ilkinde 5 milyar, tekrarında 10 milyar ceza verileceği, üçüncü tekrarında işyeri ruhsatının iptal edileceği açıklandı. Alınan kararlara göre seyyar satıcılar kent içinde ve plajlarda çalışmayacak. Motosiklet kiralayan firmalar kent merkezi dışına çıkarılacak. Günübirlik tur düzenleyen tekne sayısı 500'de dordurulacak. Şoförler ve tekne personeline tek tip giyinme zorunluluğu da getirilecek. Farklı ve fahiş fiyat uygulayan işyerlerine ceza kesilecek. Özellikle döviz büroları ve yiyecek içecek satan işyerleri sıkı kontrol altında tutulacak.

Rüşvete takip

KAYMAKAM Uğur Boran, rantın yüksek olduğu Bodrum gibi yerlerde bazı kötü niyetli kişi ve kuruluşların, kamu sektöründe çalışanları yanlış yollara itecek girişimlerde bulunduğunu vurguladı. Boran, ‘‘Herkesi, Bodrum'da yapılmaması gerekirken yapılan, yapılması gerekirken de yapılmayan her işi takibe davet ediyorum. Altında yolsuzluk yatan bir olayı görmemezlikten gelmek çocuklarımızın, torunlarımızın yarınlarını, geleceklerini görmemek demektir. Bu kişiler aramızdan temizlenmedikçe Bodrum asla istediğimiz seviyeye gelemeyecek'' dedi.

Manisa’ya dev fuar alanı

MANİSA Belediye Başkanı Adil Aygül, işadamlarına sitem etti. Manisa Genç İşadamları Derneği'nin Saruhan Otel'deki toplantısının konuğu olarak ‘‘2000'li yıllarda sosyal ve ekonomik yönleriyle Manisa''yı anlatan Aygül, kentin büyümesinde genç girişimcilere görev düşeceğini söyledi.

MANİSA - İzmir Karayolu'nun Gediz Köprüsü'nden Organize Sanayi Bölgesi çıkışına kadarki bölümünü prestij yolu ve iş merkezleri alanı yaptıklarını kaydeden Aygül, ‘‘Bugüne kadar Manisalılar başvurmadı. Sonra başka şehirden gelenler işi aldı demeyin'' diye konuştu.

AYGÜL, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yanındaki 100 bin metrekare alanın da fuar alanı olarak belirlendiğini ve yakında burada kültür sitesi inşaatına da başlayacaklarını söyledi. Belediye Başkanı, Manisa'nın dev fuara kavuşacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!