Böceği böcekle bitirecekler

Güncelleme Tarihi:

Böceği böcekle bitirecekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:13

BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi’nde Madra Dağı’ndaki çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik savaş başlatan İlçe Orman İşletme Şefliği, çam kese böceğinin baş düşmanı olan 8 bin adet ’Calosoma Sycophanta’ böceğini laboratuar ortamında yetiştirerek ormana salacak.

Haberin Devamı

Böceği böcekle bitirecekler

Burhaniye’de çam ağaçlarının iğneli yapraklarını yiyerek gelişmesini engelleyip, kurumalarına neden olan çam kese böceğiyle mücadele için baş düşmanı olan böceğin yetiştirilmesine yaklaşık bir ay önce başlandı. Laboratuarda, üretilen 8 bin doğa dostu böcek 20 mayısa kadar ormana salınmış olacak. Çam köse böceğiyle ilaçlı mücadelenin hem pahalı hem de bıraktığı kalıntılar nedeniyle zararlı olduğuna dikkat çeken Orman İşletme Şefi Ekrem Türk, böcekle mücadelenin ucuz ve çevre dostu bir yöntem olduğunu açıkladı.

Böceği böcekle bitirecekler

Haberin Devamı

8 bin adet Calosoma böceği üretileceğini anlatan Türk, "2015 yılı içinde 12 bin adet calosoma üreterek Çanakkale, Balıkesir, Ayvalık ve Edremit İşletme Müdürlüğü sınırlarına saldık. Mayısın 20’sine kadar 8 bin adet üreteceğiz. Doğaya salarak biyolojik mücadele ile ormanlarımıza olan zararı minimum seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Çalıştığımız sahalarda da başarı elde ediyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!