Bobinden sonra şimdi yönetici ihraç edecek

Güncelleme Tarihi:

Bobinden sonra şimdi yönetici ihraç edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 22:45

İzmir Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nde 1998’den bu yana faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen otomobil firmalarına ateşleme bobini üreten İtalyan elektronik devi Eldor, şimdi de yönetici ihraç edecek.

Haberin Devamı

Firmanın bu yıl Çin’de, seneye de Brezilya’da açacağı iki fabrikanın yönetici takımı İzmir’den gönderilecek.

İzmir’deki fabrikanın üretimin yanında kurulacak Ar-Ge bölümüyle birlikte eğitim üssü olacağını söyleyen Eldor Yönetim Kurulu Başkanı Pasquale Forte, “İzmir’deki fabrika, bundan sonra kurulacak tesislerin eğitim üssü olacak. Çin’deki fabrikada yönetici olarak çalışacak personelin eğitimine başlandı. Ayrıca, Çin ve Brezilya’daki tesislerin üst düzey yöneticileri de İzmirli olacak” dedi.

Forte, “Şimdilik İzmir ve İtalya’dan dünyanın çeşitli ülkelerine ulaşıyoruz. Çin ve Brezilya’ya kurulacak iki fabrikayla tüm dünyaya dört tesis aracılığıyla ulaşacağız. İzmir fabrikamız bizim prototipimiz olacak. Çalışan sayısından üretim düzenine kadar tüm fabrikalar İzmir’dekinin aynısı olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇALIŞANLARIN 900’Ü KADIN

Eldor’un Ege Serbest Bölge’deki fabrikasında 900’ü kadın olmak üzere bin 25 kişi çalışıyor. 2013 sonuna kadar bu sayının bin 500 kişi olması hedefleniyor. Ayda 4 ayrı tipte 5 milyon adet ateşleme bobini üretilen tesisin aylık ihracat tutarı ise 8 milyon Euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!