Bisikletle dünya turu

Güncelleme Tarihi:

Bisikletle dünya turu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 00:00

İSVİÇRELİ iki yıllık evli Leonie Forestier (29)-Jean Daniel Hanhardt (37) çifti, çocuk yapmadan önce dünya turuna çıkmaya karar verdi.

Haberin Devamı

 Çift, geçen 26 Mayıs’ta, Lozan yakınlarındaki Yverdon Les Bains Köyü’nden bisikletle yola çıktı. Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan’dan sonrra Türkiye’ye gelen çift, 6 bin 287 kilometre yol alarak Foça’ya ulaştı. Fransızca, Almanca, İngilizce, İspanyolca, biraz da Türkçe bilen çift, dünyayı, insanları görmek, tanımak istedikleri için bu tura çıktıklarını, geçtikleri ülkelerde olumsuzluklar yaşamalarına rağmen yola devam ettiklerini anlattı.

Türkiye’de şaşırdık
Türk insanına hayran kaldığını ifade eden Jean Daniel Hanhardt, şunları söyledi: “Tanıdıkça hayrete düşüyoruz. Bizi yolda görenler, ‘Durun bir soluklanın, karnınızı doyurun, suyumuzu, çayımızı için. Yola nasıl olsa devam edersiniz’ diyerek, evlerine çağırıyor. Bir ambulans bizi görünce durdu. Dinlenmemiz için içeri aldı. ‘İlaca, suya ihtiyacınız var mı?’ diye sordular. Edirne’den Gelibolu’ya gelene kadar böyle şeyleri o kadar çok yaşadık ki, kendi kendimize ‘Biz nereye geldik’ diye birbirimize bakar olduk. Çadırımızı kurarken, yaşlı bir kadın, ‘Orası olmaz’ diyerek, bizi evinin önündeki daha korunaklı yere götürdü. Böyle yardımseverliği başka yerde görmedik. Çok etkilendik.”

Haberin Devamı

Biraz ara sonra Çin’e
Foça’da çadır kurdukları Taşköy Tesisleri’nde bisiklet ve eşyalarını bırakıp, uçakla ülkelerine döneceklerini de aktaran Hanhardt, “Yılbaşından sonra yolculuğumaza kaldığımız yerden devam edeceğiz. İki yıl daha yollarda olacağız. İzmir’e oradan Antalya, Kapadokya ve Trabzon’a geçeceğiz. Kar azaldığında şubat ayında vize alıp İran’a gideceğiz. Türkmenistan, Özbekistan ve sonun da Çin’e ulaşacağız. Oradan gemiyle ABD’ye geçmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!