‘Bir kahve molası ticaret’ 6’ncı kez Londra yolcusu

Güncelleme Tarihi:

‘Bir kahve molası ticaret’ 6’ncı kez Londra yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 00:00

Türkiye’nin istihdam ve ihracatta lokomotifi konfeksiyon sektörü, İngiltere’ye ihracatını arttırmak için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 24 Kasım 2010 tarihinde 24 ihracatçı firmanın katılımı ile Londra’da “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” düzenliyor.
İngiltere’nin önde gelen mağaza yetkilileriyle görüşmek için Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın desteğiyle “Sektörel Ticaret Gezisi” düzenlediklerini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Dünya’nın dördüncü büyük konfeksiyon ihracatçısı olan Türkiye’nin İngiltere’ye yıllık 1.7 milyar dolar seviyesindeki hazırgiyim ihracatını arttırmak ve İngiltere pazarındaki konumumuzu güçlendirmek için gidiyoruz. 2001 yılından bu yana Londra’ya 6. kez Turkish Fashion Break organizasyonu yapmış olacağız” diye konuştu.
Her zaman büyük pazar
Londra’daki organizasyona, örgü ve dokuma bay, bayan, çocuk dış giyim ürünleri sunacak 24 Türk firması ile katılacaklarını kaydeden Kızılgüneşler, şöyle konuştu:
“İngiltere Türk konfeksiyon sektörü için her zaman büyük bir pazar. Modaya bakış açısı ve tüketim alışkanlığı anlamında da bize uygun. Bu ülkede mağaza zincirlerinin yanı sıra butik tarzı, yüksek katma değerli mal satan gruplar da mevcut. Bu da bizim bölgemizdeki yelpazeye çok uygun. Bu tür pazarları değerlendirerek ihracatımızı artıracağız. İçinde bulunduğumuz ortam her iki ülke için karşılıklı ticarette yeni fırsatlar yaratmaktadır. Bu organizasyonun her iki ülke için de çok değerli bir fırsat olduğuna inanıyorum.”

DÜNYA DEVLERİ İLE GÖRÜŞME

Haberin Devamı

Türkiye’den organizasyona katılan ihracatçılar, organizasyon kapsamında Next Mağazaları, Arcadia Group, Ben Sherman, Albam Clothing, Burberry, Asos, BHS Womenswear, Debenhams Childrenswear, Dorothy Perkins, Evans, Fat Face, French Connection Group PLC, George, Harrods, Marks & Spencer, Monsoon, Moss Bros Group PLC, Mulberry, New Look, Oasis gibi alıcıların aralarında bulunduğu 40 civarında İngiltere’nin dev alıcılarının üst düzey yöneticileri ile ikili iş görüşmelerinde bir araya gelecek. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin organizasyonuna İngiltere pazarını yakından bilen Gill GLADHILL’in danışmanlığında hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!