Bir... İki... Üç olsun

Güncelleme Tarihi:

Bir... İki... Üç olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2009 00:00

İlk maçta 3-2 mağlup ettiği Ziraat Bankası'na rövanşta aynı skorla yenilmesine rağmen averajla Türkiye Kupası'nı kazanarak bir ilke daha imza atan mavi-beyazlı ekibin yeni rotası Challenge Cup ve üçüncü lig şampiyonluğu.

CHALLENGE CUP SIRADA

İzmir'e voleybolda ilk lig şampiyonluğunu kazandıran, Avrupa'da Final-Four'a yükselen ilk İzmir takımı olan Arkas bir ilke daha imza atıp Türkiye Kupası'nı alan ilk İzmir ekibi unvanını da elde etti. Teledünya Voleybol Erkekler Türkiye Kupası finalinin ilk maçında İzmir'de 3-2 mağlup ettiği Ziraat Bankası'na rövanşta aynı skorla yenilmesine rağmen averajla kupaya uzanan mavi-beyazlı ekip. İzmir'in gururu oldu. Sezona üç kupa hedefiyle başlayan Arkas, rotayı Challange Cup ve lig şampiyonluğuna çevirdi.

RAKİP ÇOK GÜÇLÜYDÜ

Bu sezon ligde 16 maçlık yenilmezliklerine son veren Ziraat Bankası'ndan intikamı kupada aldıklarını dile getiren Basın Sözcüsü Uğur Özden, ’’İlk kupa geldi. Şimdi sıra Challenge Cup'ta’’ diyerek şöyle konuştu: ’’Ziraat gerçekten güçlü bir takım. Geçen ay 180 bin dolara Fransız Granvorka'yı aldılar. Takımın başına da Arjantinli Juan Manuel Barrial'i getirdiler. Kadrolarında 3 eski oyuncumuz var. İzmir'deki maçı 9 sayılık averaj farkı ile kazandıktan sonra rövanşta tamamen averajı korumaya konsantre olduk.’’

TARİHE GEÇECEKLER

Tie-break setinde 8 sayı alıp kupayı garantileyince maçı bıraktıklarını kaydeden Özden, ’’Şimdi sıra Challenge Cup'ı havaya kaldırmaya geldi. Tamamen 21 Mart'ta Karşıyaka Arena'da oynayacağımız Patras maçına konsantre olmuş durumdayız. Avrupa kupalarında Türk erkek takımlarının en büyük derecesi 1997 yılında NETAŞ'ın Konfederasyon Kupası'nda elde ettiği ikincilikti. Biz şampiyon olup tarihe geçmek amacındayız. Sonra da sıra ligdeki üçüncü şampiyonluğumuzu kazanmaya gelecek’’ şeklinde konuştu.

Final-Four’da rakip Patras

TELEDÜNYA Voleybol Erkekler Türkiye Kupası'nı kazanarak tarih yazan Arkasspor'da gözler hafta sonunda Karşıyaka Arena'da oynanacak Challenge Cup Final-Four maçlarına çevirdi. 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak Final-Four'da Arkas'la birlikte şampiyonluk mücadelesi verecek Polonya'nın Wegiel ve Romanya'nın Constanta takımlarının bugün İzmir'e gelecekleri, Yunanistan temsilcisi Patras'ın ise yarın kentte olacağı bildirildi. Turnuvada 21 Mart Cumartesi günü 16.00'da Arkas-Patras karşı karşıya gelirken, Constanta-Wegiel randevusu 18.30'da başlayacak. İlk günün galipleri pazar günü saat 17.00'de şampiyonluk için kapışacak, mağluplar 14.00'de üçüncülük mücadelesine çıkacak. Bu arada cumartesi günü saat 14.00'te Bengü konseri ile şenlenecek Final-Four'da dans şovları da yer alacak. Salon dışındaki stantlarda ücretsiz döner, makarna ve içecek servisi olacak.

Ergin KARATAŞ

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'ndaki rövanş mücadelesinde Ziraat Bankası'na yenilmesine rağmen Türkiye Kupası'nı havaya kaldırmayı başaran Arkassporlu voleybolcuların sevinci görülmeye değerdi. Mavi-beyazlılar, kupa töreninin ardından kendilerini bu maçta yalnız bırakmayan Asbaşkan Bernard Arcas'ı havalara attılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!