BİR bardak suda FIRTINA

Güncelleme Tarihi:

BİR bardak suda FIRTINA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 00:00

PINAR Karşıyaka’nın, Eurochallenge Cup finalinde Kransnye Krylia’ya 77-76 mağlup olarak tarihi zaferi elinden kaçırdığı maça, yeşil-kırmızılı ekip 17 sayı farkla öndeyken sahaya atılan su dolu pet bardak damga vurdu.

Haberin Devamı

KSK’li kurmayların hepsi, sahaya atılan su bardağı yüzünden maçın 7-8 dakika durmasının oyunun seyrini değiştirdiğini söyleyerek, mağlubiyetin faturasını kimliği belirlenemeyen fanatiğe kesti.

Provokasyon İması

BAŞKAN Cihan Büyükoral’ın resmi siteden yaptığı imalı açıklama da Taraftarlar Derneği’nin tepkisine çekti. Büyükoral, “100 yıllık tarihimizde ilk defa uzandığımız Avrupa Kupası’ndan talihsiz bir şekilde mahrum kaldık. Önemli olan bir su şişesi atılması değil o şişeyi attıran zihniyettir. Sağduyulu taraftarlarımızın yönetime değil kulübe zarar veren bu anlayışın her zaman karşısında olacağından hiç şüphemiz yoktur” ifadeleriyle, hadisenin perde arkasında kendi yönetimine yönelik bir provokasyon olduğunu ima etti.

BİR bardak suda FIRTINA

Haberin Devamı

Çarşı’ya mal edilemez

KONGRENİN ardından kulüpte yaşananlar nedeniyle Büyükoral ve yönetimine ters düşen Taraftarlar Derneği’nin Başkanı Okan Kırmacı ise tepkilerini şöyle dile getirdi: “Suyu atan salondaki herkes gibi Karşıyakalıdır. Olayı Çarşı Grubu’na bağlamak taraftara hakarettir. Herkes kendini yırtarcasına tezahürat yaptı. Taraftarın desteği takımımızı finale taşıdı. Finalde 17 sayılık fark da bu destekle yakalandı. Su atılmasına biz de tepki gösterdik. İnanılmaz bir maç kaybettik ama bunda suçlu taraf aramak yanlış.”

FIBA HAYRAN KALDI

KARŞIYAKA’nın bugüne kadar Eurochallenge Cup’taki en renkli Final Four’u organize etmesi, yabancı konuklardan büyük alkış topladı. FIBA Başkanı Yvan Mainini, İzmir’e 5. kez geldiğini belirterek, “Her geldiğimde kenti daha güzelleşmiş buluyorum. Basketbol açısından da beklentilerimizin üzerinde bir organizasyon yapıldı. Karşıyaka tam bir basketbol merkezi” diye konuştu.

MAİNİNİ, FIBA’nın “We Are Basketball” (Biz Basketboluz) sloganına atıfta bulunarak, “İşte Karşıyaka bu sloganı tam anlamıyla kucaklayan bir yer. Karşıyaka taraftarı takımına tam anlamıyla sarılan bir kitle. Burada gördüklerimden çok etkilendim. Umarım hem kulüp hem de ülke basketbolu olarak bu çizgilerini daha yükseğe taşır ve daha başarılı organizasyonlar yaparlar” dedi.

Haberin Devamı

BİR bardak suda FIRTINA

Finaller hep kabusa döndü

KARŞIYAKA bu sezon hem voleybolda hem basketbolda final kabusu yaşadı. Filede Play-Off yarı final grubundan lider çıkarak Alanya’daki finallere Salihli Bld galibiyetiyle başlayan Kaf-Kaf, mutlak favori olarak çıktığı maçlarda Çanakkale Bld ve Halkbank’a 3-2’lik skorlarla final setlerinde yenildi. Bu sonuçla yeşil-kırmızılı ekip averajla 1. Lig’in kapısından döndü. KSK’de ikinci final kabusu önceki gün yaşandı. EWE Baskets engelini aştıktan sonra Krasnye Krylia’yı finalin ilk yarısında adeta ezen yeşil-kırmızılı ekip, 3. periyodun ortasında 17 sayı önde olduğu maçı 1 sayı farkla kaybederek şoke oldu.

Haberin Devamı

BİR bardak suda FIRTINA

KSK'DA ARTIK FUTBOL ZAMANI

KADIN Voleybol Takımı’nın 1. Lig şansını finalde yitirmesi, Basketbol Takımı’nın Eurochallenge Cup’ı Rus Krylia’ya kaptırmasıyla şoke olan Karşıyaka’da gözler, K.Erciyesspor’u deplasmanda 1-0 yenerek Play-Off umudunu son iki haftaya taşıyan futbol takımına çevirildi. Basketbol takımının yenilmesinin, Kayseri’deki sevinci yarım bıraktığını belirten Teknik Direktör Cihat Arslan, şunları dile getidi:

“FUTBOLCULAR Kayseri’den apar topar gelerek finale yetişti. Keşke kupa bizim olsaydı. Futbolda Play-Off’a kalırsak camianın yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Yeter ki artık gözardı edilmeyelim. Oyuncularımın başarısı, önümüzdeki Süper Lig fırsatı görülsün. Adanaspor’la pazar günü final gibi bir maça çıkacağız. Taraftarımızın desteği yine olacak, camia da bizimle olsun.”

GURUR DUYDUK

Haberin Devamı

YAŞAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Pınar Karşıyaka’nın ikinciliğiyle gurur duyduklarını açıkladı. Sezon başı belirlenen 4 milyon 500 bin TL’lik sponsorluk bedelinin yanısıra, Melvin Sanders transferi için 150 bin TL daha veren, Final Four’un alınması için 500 bin TL ortaya koyan, final öncesi 100 bin TL prim açıklayan Yiğitbaşı, “Pınar Karşıyaka sayesinde Eurochallange Cup Final Four organizasyonu ilk kez Türkiye’de ve İzmir’de düzenlendi. Ana sponsoru olduğumuz turnuvada, takımımızın elde ettiği başarı mutluluğumuzu ikiye katladı. Canla başla mücadele eden oyuncularımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

BİR bardak suda FIRTINA

Haberin Devamı

Kazandıklarımız çok daha fazla

KRYLIA yenilgisinin ardından büyük üzüntü yaşayan Basketbol Şube Başkanı Mutlu Altuğ, Final Four’un ardından kazandıklarının, kaybettiklerinden fazla olduğunu söyledi. Altuğ, “Basketbol tarihimizdeki en büyük başarıya imza attık. Beni en çok sevindiren, yeni bir Karşıyakalı nesline, F4 sayesinde basketbol sevgisi aşıladık. Ne mutlu ki Avrupa ikincisi olduğumuz için üzülüyoruz” dedi. Maçın bitimine 1,5 dakika kala protokolde ‘kupayı kim verecek, kim alacak’ tartışması yaşandığının altını çizen Altuğ, “Bu neyin hırsı? Politik meseleler nedeniyle maçı saha kenarından izledim” eklemesi yaptı.

BİR bardak suda FIRTINA

Göztepe taraftarı Krylia’yı kutladı

GÖZTEPE’den bir grup taraftar, Pınar Karşıyaka’yı FIBA Eurochallenge Cup final maçında 77-76 mağlup eden Krasnye Krylia’nın kamp yaptığı otele giderek tebrik etti. Ezeli rakiplerini dize getiren Krylia’nın idarecilerine çiçek veren sarı-kırmızılılar, daha sonra bu görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Daha çok Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarların, birbirlerinin Avrupa kupası maçlarındaki rakiplerine destek vererek gündeme getirdikleri bu hareketin, İzmir’de yaşanması Karşıyaka cephesinde üzühtü ve tepkiye neden oldu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!