Bir alkış

Güncelleme Tarihi:

Bir alkış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:11

YAŞAR Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Celil Uzun, doğuştan görme ve duyma engelli olarak dünyaya geldi, buna rağmen hayata küsmedi.

Haberin Devamı

Menemen’de görme engelliler okuluna giden Celil, 2006’da girdiği Orta Öğretim Geçiş Sınavı’nda Çiğli Yıldız Tınaz Anadolu Lisesi’ni kazandı. Kulaklık yardımıyla çok az duyabilen Celil, engelsiz öğrencilerle birlikte okudu. Uzun, “Lise 2’de bu bölüme girmemi kolaylaştıracak eşit ağırlığı seçtim. Görme engelli biri için zor bir bölümdü. Çünkü matematik kaynaklarına erişmek biraz zordu. Babamın öğretmen olması, sorunları aşmamızda kolaylık sağladı. Bu desteklerle liseyi bitirdim” dedi.

Yüzde 100 burslu
Ailesinin desteğinin yanı sıra görme engelliler okulundaki öğretmenlerin başarısında büyük rol oynadığını belirten Celil, “Rehberlik, İngilizce ve müzik öğretmenlerimiz görme engelliydi. Okuldaki seminerde tanıdığım görme engelli avukat bana örnek oldu. Zaman içinde avukat ve müzisyen kardeşler Kerim ve Selim Altınok’u tanıdım. Onlar da örnek oldu. Üniversite sınavına girip Yaşar Üniversitesi’ni yüzde 100 burslu olarak kazandım. Hukuk Fakültesi’ne burslu giren 10 kişiden biriyim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özel olarak düzenlendi
Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Celil’in sınıf ortalamasının üzerinde notlara sahip olduğunu belirterek, “3 yıldır öğrencimiz. En başta biz de tecrübesizdik ama onun engellerine göre sınıflarımızı, ders anlatım sistemimizi düzenledik. Yalnızca kulaklıkla ve çok az duyabildiği için amfilerde özel bir ses sistemi kuruldu. Derslerimizi onun duyabilmesi için
özel mikrofonlarla bu ses sistemini kullanarak anlatıyoruz. Bu sistemin dışında diğer öğrencilerimizle tamamen aynı şartlarda eğitim alıyor. Sınavlarını da bire bir soruları okuyarak yapıyoruz. Gelecekte başarılı bir hukukçu olacağına da inancımız tam” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!