Beyaz et Rusya’ya odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz et Rusya’ya odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2010 00:00

Rusya’ya balık ihracatını artırıp, tavuk ihracatını başlatmak için çalışan EİB, girişimlerinin meyvesini toplamaya başladı. PRODEXPO 2010 Fuarı’nda balık ve kanatlı sektörümüz büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

TÜRK kanatlı sektörü Rusya’ya ihracata başlamaya hazırlanırken, Türk balıkçılık sektörü son iki yılda 5 kat artırdığı ihracatını bu ülkenin pazarının boyutuna yakışır büyüklüğe ulaştırmak için çalışıyor. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, kanatlı sektörünün Rusya hayalinin gerçekleşmek üzere olduğunu, ilk etapta 100 bin tonluk ihracatı hedeflediklerini söyledi.
İhracatçılar memnun

17.  “PRODEXPO 2010 Fuarı”na katılarak Türkiye’de üretilen balık ve kanatlı ürünlerini tanıtan ihracatçılar memnun döndü. Rusya’daki temaslarının çok olumlu olduğunu belirten Kızıltan, “Rusya Federasyonu’nda düzenlenen en büyük gıda fuarında Türk balıkları ve kanatlı ürünlerine yoğun ilgi oldu. Yakın gelecekte Türkiye’nin Rusya’ya yakınlığını avantaja çevirerek beyaz et ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu fuar sayesinde sadece Rusya’ya değil Türk Cumhuriyetler dahil geniş bir yelpazeye Türk balık ve kanatlı eti ürünlerini ihraç etme şansını elde edeceğiz” dedi.

HEDEFE ULAŞTIK

Haberin Devamı

Birlik yönetim kuruluna aday olurken kanatlı eti ihracatı yapamadığımız Avrupa Birliği ve Rusya pazarına girip, balık ihracatını artırma hedefi koyduklarını hatırlatan Kızıltan, “Bugün hem AB’ye, hem de Rusya’ya kanatlı eti ihracatımızın önündeki engeller kalktı. Rusya 1 milyon 100 bin ton tavuk eti, 900 bin ton balık ithalatı yapan dev bir pazar ve bize çok yakın. Bu avantajı kullanarak Rusya’ya 100 bin ton tavuk eti ihracatı gerçekleştirebiliriz. Son 2 yıllık süreçte 5 kat artış göstererek 2.4 milyon dolara ulaştığımız balık ihracatımızı da önümüzdeki dönemde 50 milyon dolara ulaştırabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!