Beyaz et Rusya kapısını araladı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz et Rusya kapısını araladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 00:00

Krizden kolay çıkan su ürünleri ve kanatlı sektörü tüm gücüyle dış pazarlara yüklenirken, Rusya’ya da 50 bin ton beyaz et ihracatı hedefliyor.

Haberin Devamı

EGE Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, sektörün global krizden çıktığını belirterek, “Şimdi sıra ihracatta” dedi. Birlik olarak Rusya’ya kanatlı eti ihracatı için yaptıkları çalışmalarda son aşamaya geldiklerini anlatan Kızıltan, “Kapıyı araladık. Rusya, 2010 kotalarını dağıtmış, 2011 yılı kotasından 50 bin ton pay alabilmek siyasi iradenin işi. Ancak iki ülke hükümetleri arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. 2011 yılı için Rusya’ya 50 bin ton kanatlı eti ihracatı hedefliyoruz” dedi.
Seçenekler önemli
Şu anda fiyatların yükselmesi nedeniyle tavukçuluk firmaları için iç pazarın daha cazip olduğuna işaret eden Kızıltan, “Önümüzdeki süreçte fiyatlar 1800 dolar seviyesine gerilediğinde Rusya’ya ihracat seçeneğinin elimizde olması son derece önemli. Yumurtaların farklı sepetlerde olması gerekiyor. Su ürünleri ve hayvancılık sektörü global ekonomik krizden farklı pazarlarda olduğu için daha az etkilendi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haftada 2 gün balık

Önümüzdeki dönem balık tüketimini artırmak için çalışma yürüteceklerini kaydeden Kızıltan, “Haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık” sloganıyla Türkiye’nin kişi başına yıllık 7 kilo seviyesinde olan tüketimini artırmayı amaçlıyoruz. Kırmızı et fiyatının 30 TL’ye çıktığı bir ortamda balık daha çok tüketilmeli. Bu amaçla yemek kitapları hazırladık, posterler yaptırdık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!