Bergama termik santral için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Bergama termik santral için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 16:57

İZMİR’in Bergama İlçesi’nde, Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Gönenç, yapılması planlanan termik santral için Bergama Çevre Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Gönenç "Termik santralin yapılmaması için gerekirse iş makinelerinin önüne yatarız" dedi.

Haberin Devamı

Bergama’da Ege Yıldızı Doğal Gaz ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılaması planlanan termik santral için Bergama Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Gönenç ile Bergama Çevre Platformu üyeleri basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Gönenç, Zeytindağ Mahalle sınırları içerisinde kurulması planlanan termik santral için imar izninin daha önce belde olan Zeytindağ Belediyesi tarafından termik santral için değil doğalgaz çevrim santrali için verildiğini belirtti. Bu izin verilirken bazı bakanlıkların olumsuz görüş bildirdiğini buna rağmen hukuki yollarla imar izninin iptali için çaba göstereceklerini vurgulayan Gönenç, "Bergama’da yaşayan tüm çevreci vatandaşlarla gerekirse iş makinalarının önlerine yatarak bu termik santrali yaptırmayacağız. Bu konudaki tüm toplantı ve yürüyüşlere tüm Bergama halkını bekliyorum. Bu siyasi bir mesele olmayıp, Bergama’da yaşayan tüm canlıların meselesidir. Sağlığımızın karartılmasını engellemek için tüm Bergamalılar olarak el ele omuz omuza vererek Gerze ve Yırca halkı gibi eylemler yapıp toplu hareket edip zafer elde edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Bergama termik santral için toplandı



Bergama Çevre Platformu sözcüsü Erol Engel ise yaptığı açıklamada ’Yapılması planlanan Termik Santralde yılda 1.584.000 ton kömür yakılacağını santralin soğutması için saatte 6500 metreküp deniz suyu kullanılacağını ifade ederek, "Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri olan Çandarlı sınırlarına bunu yapmak en büyük ihanettir. Herkesi bir ve birlik olup bu yatırımı engelleyecek eylemlere katılmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. Toplantıda ayrıca Yatağan Termik Santrali yapıldıktan sonra Yatağan’da oluşan tahribat ile ilgili kısa film gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!