Belediyeden geri dönüşüm seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden geri dönüşüm seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 22:28

Denizli Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kolaoğlu Kağıtçılık işbirliğiyle başlattığı “Yeşil Adımlar 3” projesiyle toplumun her kesimine geri dönüşüm çağrısı yapıyor.

Haberin Devamı

Projeyle Denizli’de toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak ve atıkların geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye tekrar kazandırılması hedefleniyor.Bu kapsamda Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine seminer verildi. Küçüklere, ambalaj atıklarının çöp olmadığı, her birinin geri dönüşebilen doğal bir kaynak olduğu anlatıldı, dönüşümü yapılan ambalajların çevreye ve ekonomiye ne tür yararlar sağladığı hakkında bilgi verildi. Öğrenciler, geri dönüşüm fabrikalarını da ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Sağlıklı ve temizDenizli Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran, “Okullarda yürütülen çalışmaların geri dönüşü, toplumun diğer kesimlerine göre daha hızlı ve fazla oluyor. Bir camın 4 bin yıl, plastiğin 2 bin yılda yok olduğunu düşünürsek bu projenin ne denli önemli olduğunu anlarız. 1 ton atık kağıt işlenip yeniden kullanılmaya başlandığında 17 ağaç da kesilmekten kurtuluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!