Belediye Sokağı’nda hem bilgi hem eğlence

Güncelleme Tarihi:

Belediye Sokağı’nda hem bilgi hem eğlence
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2008 01:46

Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı "Belediye Sokağı" fuarın en ilgi çeken köşelerinden birini oluşturuyor. Sokağa uğrayan vatandaşlar hizmetler ve çalışmalar konusunda bilgileniyor.

77’NCİ İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçileri, Büyükşehir Belediyesi’nin ’Belediye Sokağı’nda sağlık hizmetleri, sosyal projeler ve yatırımlarla ilgili bilgilendiriliyor, çocukların ilgisini çekecek renkli etkinlikler sunuluyor. Belediye Sokağı’nda İZELMAN Genel Müdürlüğü, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Işıkkent Köpek Bakımevi, Kardeş Aile Projesi, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, İZMEB (Meslek Edindirme Kursları), Kadın Danışma Merkezi, İzmir Kent Kitaplığı, Eşrefpaşa Hastanesi, Engelliler Masası ve Organik Tarım standları bulunuyor.

En çok ilgi Sasalı’ya

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan ve bu yıl içinde hizmete girecek Sasalı Doğal Yaşam Parkı, özellikle çocuklar açısından fuarın en gözde mekanı. Bu standa uğrayan ziyaretçiler, fuar boyunca her gün başka bir hayvanı tanıma ve inceleme imkanı buluyor. Bu, kimi zaman bir piton, kimi zaman da bir papağan olabiliyor. Cüce keçiler, tavşan, kaplumbağa gibi hayvanlar ise kendilerine ayrılan çitli bölmede ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Ayrıca ziyaretçilere Sasalı Doğal Yaşam Parkı hakkında bilgi veriliyor.

İtfaiye ve hastane

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yeni ekipmanları ile tarihi araç-gereçlerini bir araya getiren standda dünden bugüne gelişim anlatılıyor. Eşrefpaşa Hastanesi’nin standı da sağlık hizmeti arayanların akınına uğruyor. Standda kan grubu tahlili yapılıyor. Ziyaretçilere dijital ateş ölçer, bebek önlüğü, diş fırçası, diş macunu, bebek bakım kitabı dağıtılıyor.

Kırmızı Telefon’da şakalara hazır olun

İZMİR, (DHA)

FUAR’ın gözde köşelerinden Dünya Mutfakları’nda çok büyük ilgi gören etkinliklerden birisi de Orkide Tiyatrosu. Kemal Aygen’in yönetip rol aldığı Kırmızı Telefon adlı oyun, küçüklerin yanı sıra büyüklerin de gözdesi. Yüzlerce çocuk ve yetişkin usta oyuncu ve arkadaşlarının sergilediği oyunu beğeniyle izlerken, bazen de ilginç şakalarla karşılaşıyor. Su tabancasını kapan Aygen’in ıslattığı izleyicilerin bir bölümü korunmaya çalışırken, bir bölümü de serinlemenin keyfini yaşıyor.

Dünyaca ünlü tokat bezleri

İZMİR, (DHA)

TOKAT Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yörük kültürünü İzmir Fuarı’nda açılan standda tanıtıyor. Tokat’ın teknolojiye yenik düşen ve sadece 10 esnafın kaybolmaması için mücadele ettiği yazmacılık ve baskı aparatları ilgi çekiyor. Yurdanur Uçar, teknolojinin Tokat’ın dünyaca ünlü baskılı yazmaları ile ağaç baskılarını bitirdiğini ve serigrafiye yenik düştüğünü söyledi, "Sadece ıhlamur ağacından yapılan ve baskıda akremin boya kullanarak baskı sanatını icra edenler bizimle birlikte sadece 10 işletmeye düştü. İnsanlar sanat yerine serigrafi baskıyla işin kolayına kaçmaya başladı" dedi.

Beyaz et kuyruğu

FUAR 26 Ağustos kapısını girişindeki Keskinoğlu’nun standı her akşam ziyaretçi baskınına uğruyor. Firmanın beyaz et ürünlerini tatmak isteyenler kuyruğa giriyor. Karşılıklı iki ızgarada gerçekleştirilen tadıma gösterilen ilginin yoğunluğu zaman zaman pişirici ustalarını sıkıntıya sokuyor. Izgaralar dolusu pişirilen et ürünleri kuyruktakilere yetmiyor, yenileri atılıyor. Ama yeniler pişinceye kadar bu kez kuyruk uzuyor.

Eyvah... Viking baskını

İZMİR, (DHA)

FUAR’daki Viking Temizlik ve Kozmetik Ürünleri’nin standını akşamları Vikingler basıyor. Çocuklar, taktıkları maskelerle Viking ordusu oluşturuyor. Viking Çocuk Tiyatrosu’nun her gece sergilediği, "Küresel Isınma" , "Hijyen" ve "Kişisel Bakım" konulu üç oyunla, çocukların dikkati küresel ısınma, hijyen ve kişisel bakımla su tasarrufuna çekiliyor.

Macarlar midye dolmayla tanıştı

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

İZMİR Enternasyonal Fuarı ile birlikte bu yıl ilki düzenlenen Kültürpark Festivali’nin konuk halk dansları topluluklarından Macarlar, "Midye dolma" ile tanıştı. Dünya Mutfakları alanında stant kuran Emido Midye’nin sahibi İbrahim Ak’ın açıp ikram ettiği midye dolmalara dansçılar büyük ilgi gösterdi. İlk etapta zorlanmalarına karşın tadına vardıkları midyeyi büyük bir zevk ve iştahla yiyen dansçılar tekrar tekrar aldı.

Kızılay’dan herkese kan bağışı çağrısı

Onur ÇAKIR / İZMİR, (DHA)

FUAR’daki 4 no’lu holde stant açan Kızılay’da görevli Dr. Bülent Büyükgök, İzmirliler’in kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu söyledi. Günlük 150 ünite kan bağışı hedeflediklerini belirten Dr. Büyükgök, rakamın 200’e kadar çıktığını söyledi. Üç ayda bir herkesin kan vermesi gerektiğini ifade eden Büyükgök, "Ameliyathaneler hiç durmadan çalışıyor. Yaz sezonu nedeniyle kan bağışçısı azaldı. Herkesi kan vermeye çağrıyoruz" dedi.

İzmaritcan her yerde

Eray ARPAŞİN, (DHA)

İSTANBUL’da ve diğer birçok şehirde kullanılan İzmaritcan, fuarda görücüye çıktı. Sokaklara, dükkanlara, otellere, parklara ve daha birçok yere konan İzmaritcanlar, büyük ilgi gördü. Yetkililer, sigarayı söndürmeden direk İzmaritcan’a atılmasının yeterli olduğunu söyledi. İzmaritcan’ın alt tarafındaki su dolu bölüm sigarayı söndürüyor.

Her şey çocuklar için

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Kök Hücre Nakil Ünitesi’nin tamamlanması için düzenlenen "Mutlu Çocuk Projesi" kapsamında 77. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda çocuk sağlığı tarama ünitesi, gösteri alanı, çocuk parkı, gıda tarım ile bilgilendirme standları yer aldı.

Çocuk sağlığıyla ilgili taramalar gerçekleştirilen projede göze katılım fazla oldu. Dr. Mahir Tanrıverdi, "Çocukların gözlerinde ciddi problem varsa erken yaşta fark edilmesi çok önemli. Aile anlayamayabilir burada taramadan geçirdiklerimizde sorun büyükse göz doktoruna gitmelerini tavsiye ediyoruz. Taramalarda yüzde 5 oranında miyop teşhisi koyduk" dedi.

Genelde çocuklarda yüzde 2.5 oranında göz tembelliği olduğunu ve bunun erken teşhis edilmezse ileriki yaşlarda görme yeteneğini kaybetmeyle sonuçlanabileceğini vurgulayan Tanrıverdi, taramanın bu yüzden önemli olduğunu vurguladı.

Standda iki günde 267 kişinin organ bağış senedi ve kartı aldığını belirten, soruları yanıtladıklarını söyleyen Organ Nakil Araştırma Uygulama Merkezi Koordinatörü Dr. Şükriye Alyanak da, "Mutlu Çocuk Projesi’ne talep çok fazla. Zaten organ bağışı konusunda İzmir çok iyi bir yerde buna rağmen akıllarında kalan sorular oluyor bizde bunlara cevap vermek için buradayız" dedi.

Büyük final bugün

İZMİR, (DHA)

İZFAŞ, Uluslararası Bayanlar Plaj Voleybolu Şampiyonası için Kültürpark’taki mini futbol sahasını özel bir malzemeyle kaplayıp 220 ton kum serdi, 200 kişilik tribün kurdu. Epirden Beachvolley işbirliğiyle gerçekleşen şampiyonaya ABD, Bulgaristan, Estonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Ukrayna ve Türkiye’den, iki kişilik 14 takım katıldı. Ukrayna, bir sporcunun sakatlanması yüzünden maç yapmadan turnuvadan çekildi. Yarı finalde Estonya, Romanya’yı 2-0, ABD ise Bulgaristan’ı 2-1 yenerek bugünkü finale kalmayı başardı. Şampiyonadan daha önce elenen Yunanistan ve Türkiye’nin karşılaştığı dostluk maçında ise Yunan ekibi 2-0 üstünlük sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!