Bazdan gına geldi

Güncelleme Tarihi:

Bazdan gına geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizmin gözde yerlerinden Bodrum'un merkezine 64 GSM baz istasyonu kuruldu. Belediye isyan etti, halk kaymakamlığa suçduyurusu yağdırdı

BODRUM'da cep telefonu şirketleri, okul, kreş, hastane, yerleşim alanı ve turistik tesislere yakın alanlar demeden, dört bir yana 64 baz istasyonu kurdu. Sadece, Barlar Sokağı denilen Cumhuriyet Caddesi'ne 10'dan fazla istasyon yerleştirildi.

Önlem isteniyor

VATANDAŞLAR kaymakamlığa başvurdu, baz istasyonunun yaydığı radyasyonla insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek kaldırılmasını istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uğur Sert de zabıta memurlarına tesbit yaptırıp kaymakamlığa önlem alınması için dilekçe verdi.

İşletmeci pişman

KUMBAHÇE'de Wet'n Wild Waterworld su parkıyla yıllığı 2 milyar liradan 3 yıllığına anlaşma yapan Turkcell de palmiye şeklinde baz istasyonu kurdu. Pişman olan tesis sahibi Hüseyin Onmuş, elektrik vermedi ve anlaşmayı iptal yolları aramaya başladı.

Protesto eylemi

ONMUŞ, ‘‘İstasyonun radyosyon yaydığını öğrendik. Sağlığa zarar verdiğini söylememişlerdi. Çalıştırmamaları için elektrik vermedik, ama çevreden temin ettiler’’ dedi. Çevre Gönüllüleri Sözcüsü Saynur Gelendost da ‘‘Binlerce kişinin sağlığıyla oynuyorlar, eylem yapacağız’’ dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI

BODRUM Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uğur Sert, ‘‘Turkcell ve Telsim'in baz istasyonlarını tesbit edip kaymakamlığa yazıyla bildirdik. Kesin çözüm bulunmazsa Bodrum halkından toplayacağımız imzalarla Sağlık ve İçişleri bakanlıklarına başvurup istasyonların kaldırılmasını isteyeceğiz’’ dedi.

ELİ KOLU BAĞLI

KAYMAKAM Cumhur Güven Taşbaşı da ‘‘Baz istasyonlarının kurulduğu yer ve arsa sahipleri itiraz etmezse hukuken yapacağımız bir şey yok. Ancak okul, kreş ve hastaneye yakın olan baz istasyonlarında inceleme başlatacağım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!