Bayram hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Bayram hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 00:00

Geçmiş yıllarda turizm sezonu dışında kalan ve durgun dönemde yüz güldüren Ramazan Bayramı’nın bu yıl yaz dönemine denk gelmesi turizm sektörünü düşündürüyor.

Haberin Devamı

RAMAZAN Ayı’nın bu yıl turizm sezonuna denk gelmesine rağmen iç turizm rezervasyonlarında düşüş beklemeyen sektör temsilcileri, sezon dışı kazanç kapısı olan bayramın ise yaz döneminde olmasını dezavantaj görüyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, geçen sezon ilk defa turizm sezonu olan eylül ayı başlarında Ramazan’ın başladığını hatırlatarak, “O dönem otellerin doluluk oranlarında düşüş yaşandı ve Ramazan etkisini gösterdi.
Olumsuz etki olmaz
 Ancak bu yıl ağustos ayına denk gelmesi nedeniyle olumsuz etki yaşanacağını düşünmüyorum” dedi. Ramazan Bayramı’nın ise yine sezon içinde gerçekleşmesini dezavantaj olarak nitelendiren Öncel, “Bayramlar bizim için sezon dışı kazanç kapısı oluyordu. Yaz dışında kalan döneme hareketlilik sağlıyordu. Ancak şimdi normal yaz tatili ile bayram birleşecek. Rezervasyonlar da bayram rezervasyonu değil normal tatil rezervasyonu olacak” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

ÖNCE GÜVEN ORTAMI

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Haluk Nişlioğlu, yurtdışı rezervasyonlarında düşüş olursa turizmcinin yerli turiste yönelik kampanyalara ağırlık vereceğini söyledi. Turizmcinin herşeyden önce istikrar ve güven ortamına ihtiyacı olduğuna işaret eden Nişlioğlu, “Geçtiğimiz yıllarda bayramların tarihlerinden kaynaklı sezonu genişletmiş oluyorduk. Ancak hem normal tatil devresi, hem de bayram aynı zamanlara denk geleceğinden etkilecek” dedi.

ÖNLEMLER ALINDI

Bodrum Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Halil Özyurt da iç turizmde Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesinin negatif yönde etkileyeceğini, ancak buna yönelik önlemlerin alındığını belirtti.
Özyurt, “Geçen yıl çeşitli promosyonlar yaptık. Konaklama ücretlerinde yüzde 30’a varan indirimler uygulandı, özel yemek servisleri açıldı. Bunun faydasını gördük. Bu yıl da benzeri uygulamalar yapılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!