Bayıltmadan bel fıtığı ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Bayıltmadan bel fıtığı ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2008 00:00

Denizli’de özel bir hastanede görev yapan ve kentte bir ilki gerçekleştiren Dr. Bahadır Savaş bel fıtığı ameliyatını hastasını bayıltmadan gerçekleştirdi. Dr. Bahadır Savaş ile son çalışmalarını konuştuk.

Denizli’de bir ilk, hastanızı bayıltmadan ameliyat yapabiliyorsunuz? Biraz bu konudan bahseder misiniz?

Diğer bilim dallarında olduğu gibi bizim alanımızda da baş döndürücü ilerlemeler kaydediliyor. Dünyanın bir çok ülkesinde yapılan çalışmalar anında bizim gibi ülkelere de geliyor. Geçtiğimiz günlerde bel fıtığı ameliyatını hastayı uyutmadan gerçekleştirdik. Hüseyin Gökcan Kılıç isimli hastamız hiç rahatsız olmadan ve bizimle sohbet eder durumda ameliyat oldu. 1.5 saat süren ameliyat başarıyla sonuçlandı. Epidural anestezi operasyonu ismini verdiğimiz ameliyat özellikle riskli hastalarda çok daha başarılı ve anlamlı oluyor. Bu uygulamayı hamile hastalarda da uygulamaya başladık. Zaten özellikle doğumda anne ve bebek sağlığı için dünyada tercih edilen bir yöntemdi. Bizde bu kolaylığı hastalarımıza sağlamış olduk.

Bu yeni uygulama ile ilgili hastaları nasıl bilgilendiriyorsunuz?

Meslek yaşamımın önemli bir bölümünü Epidural anestezi operasyonuna ayırdım. Bu nedenle de bir internet sitesi oluşturdum. Dileyen hastalarımız ameliyatlarından önce, oluşturduğum bu internet sitesine girip çalışmalarımızı takip edebiliyorlar. Bu site özellikle ameliyattan korkan hastalarımız için büyük moral kaynağı oldu. Özellikle de hamile hastalarımız bize daha çok ilgi gösteriyor. Kullanılan bu yöntemle ağrısız olarak ve büyük bir rahatlıkla doğumlarını yapabiliyorlar.

Ege Üniversitesi mezunu

Kimdir: 1970 doğumlu olan Bahadır Savaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimi alan Bahadır Savaş tıp yaşamına anestezi uzmanı olarak başladı. 1998 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde plastik cerrah ve bölgesel anestezi uygulamalarına da katılan Savaş, Türk Anestezi Derneği, Yoğun Bakım Derneği, Sağlık İşletmeleri Federasyonu ve Ege Hastaneler Derneği üyesi. Bahadır Savaş evli ve bir çocuk babası.

Epidural Anestezi yöntemi daha az riskli

Epidural Anestezi nedir? Avantajlarını anlatır mısınız?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel anestezi türlerinden birisidir. Uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. Doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir. Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyne ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Epidural Anestezi doğum ağrılarının giderilmesinde en etkili yoldur. Genel Anesteziye göre çok daha az riskli ve çok daha konforlu olduğundan tercih edilir. Annenin bilinci açık olduğu için sezaryen sırasında doğuma katılabilir, ameliyat devam ederken bebeğini kucağına alabilir. Verilen ilaçlar kana ve süte geçmeyeceğinden bebeğe ilaç geçişi olmaz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!