Başkanlık kavgasında 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Başkanlık kavgasında 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 00:00

MANİSA’nın Ahmetli İlçesi’nde, bir yıl önce yapılan Ziraat Odası seçimlerinde başlayan husumette kan aktı. İki grubun silahlı kavgasında 1 kişi öldü, Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, oğlu Ersin Ünsal, yakını Mehmet Ünsal’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Hükümet Caddesi’nde meydana geldi. Geçen yıl yapılan Ziraat Odası seçimlerinde iki grup arasında başlayan husumette silahlar konuştu. Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, oğlu ile yakınlarının bulunduğu grubu, iddiaya göre, geçen yıl seçimlerde rakibi olan F.A. ile yakınları Kurtuluş Mahallesi ile Zafer Mahallesi kesişiminde kalan çarşı merkezinde beklemeye başladı. Grubun gelmesi üzerine F.A. ve yakınları, yanlarında bulunan tabanca ve av tüfeği ile karşı tarafa ateş açtı. Ateş açan gruba diğer taraf da karşılık verdi. Ortalık kan gölüne dönerken, bir süre sonra F.A. ve yakınları olay yerinden bindikleri araçlarla kaçtı. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen jandarma çevre güvenliğini aldı, yaralılar için sağlık ekiplerini çağırdı. Acil yardım ekipleri yaralanan Ali Fidan, Ersin Ünsal, Ali Aydın, Ahmet Aydın, Mahmut Ünsal, Mustafa Ünsal, Suat Toprak, Adnan Ünsal ve ismi öğrenilemeyen bir kişi Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ali Fidan hastanede hayatını kaybetti. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından diğer 8 yaralı Manisa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri olay yerinde çevre güvenliği aldı. Bölgeye destek için Çevik Kuvvet ekipleri gönderildi. Kargın Köyün ’den geldikleri belirtilen F.A., Ö.A. , E.A., K.A., A.A., A.A. ve M. isimli şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Geldiği olay yerinde bilgi alan Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alkan, olayların çıkacağının daha önceden belli olduğunu belirtip, “Bir yıl önce ilçede Ziraat Odası seçimleri oldu. Adnan Ünsal, Oda Başkanı seçildi. O seçimlerde de karşı grup da kaybettiği için sürekli tetikte bekliyordu. Ben Belediye Başkanı olarak tüm bu olacakları ilçe Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü’ne söyledim. Fakat ne yazık ki bizim bu sözlerimizi ciddiye alınmadı bu geceki olaylar oldu. Benim polisim de olaylara en son gelip müdahale eden taraf oldu” dedi.


Eylül-Ekim ayında Sulama Birlik seçimlerinin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Alkan, “Her zaman olduğu gibi iki grup da bu seçimlere aday olacaktı. Sıkıntın da bu yüzden çıktığını sanıyorum. Aslında Belediye Başkanı olarak ben Sulama Birlik Başkanlığı’na aday olacaktım. Baktık durum çok iyiye gitmiyor vazgeçtim. İyi ki de aday olmamışım yoksa belki de aynı olaylara ben hedef olurdum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!