Başkanın kız kardeşiyle eniştesine silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Başkanın kız kardeşiyle eniştesine silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2009 00:00

Bodrum Yalı’da üçüncü kez belediye başkanı seçilen Anavatan’lı İsmail Altındağ’ı kutlayan kız kardeşi, iki çocuk annesi Arzu Altındağ Çakar (29) ile eniştesi taksi şoförü Yeter Çakar (36) önceki akşam Çiftlik Köyü’ndeki evlerine girerken arkadaş ateş açıldı.

Genç kadın kendini yere atarken, Yeter Çakar’ın sırtının sağ tarafına iki mermi isabet etti. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yeter Çakar ameliyat edildi, yaşam tehlikesi olmadığı belirtildi. Olayın ardından 100’e yakın jandarma Çakar ve Altındağ’ın evlerinin çevresinde önlem aldı. Başkan Altındağ, herhangi bir saldırıya karşı seçim ofisinden bir saat çıkmadı. Jandarmanın gelmesiyle Altındağ kız kardeşi ile hastaneye gelip bilgi aldı.

Hazımsızların işi

Olayın şokunu atlatamayan Arzu Altındağ Çakar arkalarından en az altı kez ateş edildiğini belirterek, "Seçim öncesinde ve sonrasında tehditler alıyorduk, tüm bilgiyi jandarmaya verdik. Bu saldırı seçimi hazmedemeyenlerin işi, yeri geldiğinde daha açık konuşurum" dedi.

Başkan Altındağ ise seçimlerin gergin geçtiğini belirterek, "Beldemiz Gökova’nın cennet köşelerinden biri, şimdiye kadar saldırı gerçekleşmedi. İnsanlar birbiri ile sevgi içinde yaşadı. Başkanlığı geçtik burada seçim sırasında ben ve meclis üyelerim sayısız ölüm tehdidi aldık, jandarmaya bildirdik. Seçim hırsıyla olayların bu kadar büyüyeceğini tahmin edemedik" diye konuştu.

Jandarma soruşturma başlatırken M.K. ve A.T. adlı iki kişi göz altına alındı. M.K. adliyeye sevkedilerken, A.T. serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!