Başkan şifresini kırıp sanal dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Başkan şifresini kırıp sanal dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 00:00

Balıkesir Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz’ın facebook hesabını ele geçiren hackerlar, yakın çevresi ve arkadaşlarından para sızdırdı.

Haberin Devamı

BİLGİSAYAR korsanları Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz’ın facebook hesabını ele geçirdi. Hackerler, Yılmaz’ın Facebook’taki arkadaş listesindekilerden cep telefon numaralarını istedi, sonra da, “Sizden bir ricam olacak. Sana bir mesaj yollacağım cevap olarak (evet) yaz gönder tamam mı” mesajı gönderdi. Mesajın başkandan geldiğini sanıp tuzağa düşenlerin cep telefonlarına, “Hattınızı turkcell mobil ödeme servisine açmak ve zong üzerinden 40 TL karşılıgında fb mobile payments satın almak için bu mesaja evet yazarak cevaplayın” iletisi geldi. Mesaja ‘evet’ diyenlerin hesabına 40 TL yansıtıldı. Hackerlerin yaptığı dolandırıcılğı öğrenen Yılmaz, polise ve facebook yöneticilerine başvurdu, savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Anonsla duyuruldu
Yılmaz, belediye hoparlöründen de uyarı anonsu yaptırdı. Dursunbey Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son günlerde internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarında sosyal paylaşım sitelerinden yazılan adreslere girilmemesi, gelen maillerin kabul edilmeyip silinmesi ve telefonlarınıza 6662 numaradan gelen mesajlara hiç bir şekilde cevap verilmemesi önemle rica olunur” denildi.


Kötü niyetli insanlar

Haberin Devamı

Mehmet Ruhi  Yılmaz olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Pek çok kişi, mesajın benden geldiğini düşünerek numarasını göndermenin yanı sıra kendilerinden istendiği gibi cep telefonlarına gelen mesajları ‘evet’ diye yanıtlamış. Bunun üzerinede hesaplarından bir miktar para aktarılmış oldu. Bu olaydan sonra bazı vatandaşların beni aramasıyla dolandırıcılık ortaya çıktı. Savcılık soruşturma başlattı. Facebook, Hotmail ve Msn şifrelerim başkaları tarafından ele geçirilmiştir. Şirketin merkezi Amerika’da olduğu için anında yapılacak bir şey olmadığı söylendi. Kötü niyetli insanların dostlarıma zarar vermesini istemiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!