Başkan Piriştina özlemle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Piriştina özlemle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 21:30

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina, yedinci ölüm yıldönümünde Aşağı Nerlıdere Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği anma törenine Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, ablası Mergim Gülmen, oğlu Levent, kızı Zeynep, gelini Nevda ve damadı Süleyman Subaşı katıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir EXPO’yla ilgili bir toplantı için Paris’te bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerine Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, ilçe belediye başkanları, eski ve yeni belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesinin eski ve yeni bürokratları, Piriştina’nın yakın arkadaşları Konak Belediyesi eski Başkanı Erdal İzgi, Altay Spor Kulubü Eski Başkanı Ahmet Taşpınar, İZFAŞ Eski Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü ve eşi gazeteci Ünal Ersözlü, İZBETON Eski Genel Müdürü Hüsamettin Ender, CHP yeni milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Moroğlu katıldı.

Torun Damla’dan karanfil

Anma törenine katılanlar Piriştina’nın kabri üzerine kırmızı karanfiller bıraktı. En duygulu an ise Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın kızı 3 yaşındaki Damla Piriştina’nın dedesinin kabri başında “Ahmet Dedem burada” sözleri ve kırmızı karanfil bırakması oldu. Kabir başında kırmızı karanfilleri elinden hiç bırakmayan Damla, okunan duaları da dikkatle dinledi. Annesi Nevda Piriştina’nın yönlendirmesiyle zaman zaman ellerini açtı. Levent Piriştina, “Buraya katılarak gösterdiğiniz vefa karşısında söyleyecek söz bulamıyorum. Yedi yıldır Piriştina ailesini hiç yanlız bırakmadınız. Sizleri gördükçe acımızı, özlemimizi bastırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Piriştina için daha sonra Narlıdere Belediyesi’nin yaptığı Ahmet Piriştina büstü önünde de bir tören düzenlendi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Piriştina’nın Türkiye’nin sevgi, saygısını kazanmış bir başkan olduğunu, birlikkte çalıştığı için onur duyduğunu söyledi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!