Başkan Özgüven için yeni bir soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özgüven için yeni bir soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

Danıştay Birinci Dairesi, "Ruhsata aykırı eklenti yapan 150 konutun sadece sekizine ceza verildiği" iddiasıyla Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İmar İşleri Amiri Ebru Çelik Kaval ve Fen İşleri Müdür Vekili Ali Uygan hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

FEN İşleri biriminin bir ihbar üzerine İsmetpaşa Mahallesi Mutlu Tatil Sitesi’nde çatısı yüksek yapılan sekiz binayı mühürlediğini dile getiren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, şunları söyledi: "Burada geçmiş yıllarda da çatısı yüksek yapılan binalar varmış. Bayındırlık İl Müdürlüğü’nden gelen müfettişler konuyla ilgili inceleme yapıp gittiler. Herhangi bir durum tespiti yapmadılar. Sonra mülkiye müfettişi gelip inceleme yaptı. ’Aynı durumdaki diğer evlerin de mühürlenmesi gerekiyor’ dediler. Biz de belediye olarak diğer evlerin projeye uygun hale getirilmesini istedik. Evler geçmiş dönemden ama çok da önemli değil. Danıştay Birinci Dairesi görevi kötüye kullanmaktan hakkımızda soruşturma açılmasına karar vermiş. Fen işlerinin bir konusu, ben arkadaşlarıma sahip çıkıyorum."

Şikayetler artacak

Daha önce de vatandaşlardan 10 tona kadar su parası almadığı ve belediye çalışanlarına da yüzde 50 ucuz verdiği gerekçesiyle "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılanan Osman Özgüven, "Bundan sonra da sık sık şikayet edileceğim, bunlara göğüs gereceğiz, yasalara uygun olmayan işi yapmayacağız. Vatandaşlar çatılarını yüksek yapmışlar. Şikayet edilmişiz. Ben bu durumu önemsenecek bir şey olarak görmüyorum. Gereği neyse yapılacak" dedi. Dikili Cumhuriyet Savcısı’nın soruşturmasının ardından suç oluştuğuna karar verilirse Osman Özgüven, Kaval ve Uygan hakkında dava açılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!