Başkan Özdere Festivali’nde

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özdere Festivali’nde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2008 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 15’inci Özdere Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin açılış törenine katıldı. Bir konuşma yapan Kocaoğlu, arazi problemini çözdükten sora Özdere’ye arıtma tesisi kuracaklarını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Menderes İlçesi’ne bağlı Özdere Beldesi’nde 15’inci kez düzenlenen Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin açılış törenine katıldı. Başkan Kocaoğlu, Ürkmez-Gümüldür arıtmasının yapılacağı alanın, turizm alanı statüsünden çıkarıldığını ve arıtmanın önünde engel kalmadığını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Özdere’de ise arıtma tesisi için kamulaştırılacak arazi konusunda bir sıkıntı yaşandığını dile getirerek, "Tüm arıtmaları yapacak güçteyiz. Yer sorunu bittiğinde Özdere’nin arıtmasını da 7-8 ayda bitireceğiz" dedi.

Jeotermal önemli

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İl Özel İdaresi ile yarı yarıya ortak olduğu şirket aracılığıyla jeotermal konusunda da önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Kocaoğlu, Seferihisar termal sularının çıkarılması için yapılan çalışmaların bölge için önemli bir gelişme ve canlılık getireceğini söyledi.

Özdere Belediye Başkanı Haldun Ertok da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destekleri nedeniyle bir plaketle teşekkür etti. Kocaoğlu’nun ilçe ve belde belediyelerine büyük destek verdiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!