Başkan eşi siyasette

Güncelleme Tarihi:

Başkan eşi siyasette
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 14:50

İZMİR’de Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, CHP Seferihisar İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. Bademler İlköğretim Okulu’nda ücretli öğretmen olan Neptün Soyer, "Her gün birbirini unutturacak facialar yaşıyoruz. Küçük bir kasabada yaşasam da duyarsız kalamam. Kapımızın önünü süpürerek başlayacağız" dedi.

Haberin Devamı

 

CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, tek adaylı kongrede delegelerden güvenoyu aldı. Yetişkin; "Seferihisar’da belediye yönetimimizle Türkiye’ye örnek olmayı başarıyoruz. Bugünkü kongremizin de örnek olmasını diliyorum. Umuyorum yapacağımız çalışmalar hem yerelde hem genelde CHP’yi iktidara taşımaya yardımcı olacaktır" dedi. Yetişkin’in yönetim kurulunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer de yer aldı. 15 yıl önce de CHP’nin Seferihisar ilçe yönetiminde görev aldığını belirten Neptün Soyer, Urla’nın Bademler İlköğretim Okulu’nda ücretli öğretmenlik yapıyor. Matematik öğretmeni olan Neptün Soyer, Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başkanı, İzmir Köy Koop.’un başkan yardımcısı. Soyer, aktif siyasetin nedenini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Siyasetin içinde hep oldum. Altı yıllık sürede Tunç Soyer’in başarılı belediye başkanlığında ben de gözönünde ve onun yanında oldum. Siyasetçi eşinin geride durmaması gerektiğini düşünüyorum. İş hayatımın rahatlığı çocuklarımın büyümesi üzerine İsmail başkan bu çalışmalarımın kimlik kazanması gerektiğini söyledi ve davet etti. Önce kapımızın önünü süpüreceğiz. Her gün, ’inşallah bugün bir şey olmamıştır, birileri ağlamamıştır’ diyerek uyanıyoruz. Her gün birbirini unutturacak facialar yaşıyoruz. Küçük bir kasabadayız ama siyasete hiç duyarsız kalmadım. Zamanı da gelmişti. Kızlarım Duygu ve Defne de büyüdü. İş hayatım düzene girdi."

CHP Seferihisar İlçe yönetim kurulunda; Yusuf Fidan, Reşat Gültekin, Fehmi Harman, Tayfun İlhan, Sinem Karaman, Şadiye Kolat, Temel Okyar, Mehmet Özden, Senem Solak Gürer, Melek Tiriç, Semih Tuğral yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!