Başbakan İzmir’i almak için 100 yıl bekler

Güncelleme Tarihi:

Başbakan İzmir’i almak için 100 yıl bekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 00:00

Bu sözler kesinlikle benim değil. İzmirli bir sanatçının. Bildiğim kadarıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören, şarkılarıyla İzmir’i, bölgemizi dile getirmeye çalışan Ege’nin.

*

Nereden nereye... Bu sözleri duymam bir uyku sorununun sonucu. Hani uyku tutmaz, kalkarsınız, TV’de ne var ne yok merak edersiniz, amaçsız. Aynen öyle yaptım. Kanal D’de Abbas Güçlü’nün Genç Bakış programını gördüm. Aaaa, konuklar tanıdık. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, bir ara lokma da ikram edilen programda, gazeteci Erol Yaraş konuşuyordu. Yaraş, İzmir için kötümserdi. Otel, kongre salonu eksikliğinden söz etti.

*

İki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhan Özfatura, Yaraş’a katılmadı. Ve EXPO’yu alacağımızı bile söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Özfatura ile EXPO konusunda ağız birliği yaptı. O da EXPO 2015’in İzmir’de gerçekleşeceğinden emin gözüktü.

*

Programa Mine Piriştina da konuktu. Eşi, Büyük Başkan Ahmet Piriştina’nın İzmir aşığı olmasını anlattı. Sevgili Mine’nin anlatımına Ahmet Piriştina’nın görüntüleri de eşlik etti. Hatta görüntüler yinelendi. Doğal olarak gecenin, daha doğrusu sabahın o saatinde, boğazım bir düğümlendi, gözlerimi sildim. Kocaoğlu da ondan övgüylü söz etti.

*

Vali Cahit Kıraç da oradaydı. 350 huzur timi olduğunu anlattı. Kapkaç ve hırsızlıkla mücadelede önemli başarı yakalandığını, kameralı gözetleme sisteminin yakında kurulacağını belirtti, "Suçla kararlı mücadele edildiğinde başarı sağlandığını" söyledi.

*

Ve bana göre final. (Yani benim dayanabildiğim kadarı ile. Örneğin ekranda gördüğüm sevgili Deniz Sipahi’yi dinleyemedim maalesef. Program 04.00’te bitmiş.) Dedim ya, bana göre en çarpıcı sözler Ege’den. Sanatçı Ege, İzmir için çok iyimser, "Tanrı Türkiye’de cennet isteseydi, İzmir’i seçerdi" diyecek kadar. Ve ekledi: "Dünyada yaşanacak tek şehir İzmir." Ege’nin, "İzmir’i istiyorum" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yanıtı da ilginçti, "Başbakan daha 100 yıl bekler."

*

İzlediğim bölümlerden birazını aktardım. Ne bileyim, bugünlerde kafalardaki konu beni buraya itti belki de...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!