Başarı halkındır

Güncelleme Tarihi:

Başarı halkındır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2009 22:53

Yerel seçimlerde büyükşehir ile birlikte 28 ilçeyi kazanan CHP’nin Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

chp Genel Başkanı deniz baykal, partisinin yerel seçimlerde izmir’de aldığı sonuçları muhteşem olarak değerlendirdi. Değerlendirmesinde Baykal, izmir’in öncü bir kent olduğunu ifade ederek, “İzmir’den başlayan imbat rüzgarının Anadolu’nun içine derinliklerine giderek güçlü biçimde eseceğine inanıyorum” dedi.Yerel seçimlerde büyükşehir ile birlikte 28 ilçeyi kazanan chp’nin Genel Başkanı deniz baykal, izmir’e teşekkür ziyaretinde bulundu. izmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan ayrıldıktan sonra chp Genel Başkanı deniz baykal, Alsancak’daki Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği tarihi havagazı fabrikasında basın toplantısı düzenledi. Tarihi havagazı fabrikasının bahçesinde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 28 ilçe belediye başkanı, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, izmir milletvekilleri, chp Genel Saymanı Mustafa Özyürek, MYK Saymanları Sevgi Topuz, Savcı Sayan, Yılmaz Ateş de katıldı.

Arkadaşlarımı kutluyorum

Haberin Devamı

chp Lideri deniz baykal, 29 Mart yerel seçimleri sonrasında izmir’de seçilen partisinin belediye başkanlarını, il genel ve belediye meclis üyelerini selamlamak, mazbatalarını aldıktan sonra biraraya gelerek onları kutlamak için izmir’e geldiğini söyledi. Baykal, “İzmir’in gerçekleştirdiği büyük başarı ile ne kadar kıvanç duyduğumuzu açıkça ifade etmek istedim. Elbette kutlamak için buradayım. Ondan önce izmir halkına teşekkür etmek için buradayım. Bu sonuç elbette burada çok başarılı çalışma yapan chp örgütünün, yönetimimizin, aday olan çok değerli belediye başkan adaylarımızın çalışmalarının sonucudur. Ama öyle sanıyorum ki bu muhteşem tablonun ortaya çıkmasının asil sahibi olan izmir halkının kendisidir. O nedenle ben chp genel başkanı olarak arkadaşlarımı kutlamanın ötesinde izmir halkına teşekkür ediyorum” dedi.

izmir öncü kent

Halkın yerel seçimde muhteşem bir şey yaptığını ifade eden Baykal, şunları söyledi: “Türkiye’de öncü kent olduğunu bir kez daha kanıtladı. izmir zaten böyle kimliğe sahipti. Türkiye’nin bir öncü kenti durumundaydı. Anadolu’nun işgali aslında izmir’in işgaliyle birlikte toplumsal vicdana yansımıştır. Anadolu’nun kurtuluşu izmir’in kurtuluşu ile gerçekleşmiştir. izmir, ilklerin kentidir. Öncü bir kenttir. Bu sadece seçim değerlendirmesi ile açıklamak, yorumlamak haksızlık olur. Bütün seçim Türkiye için öyle. Ama özellikle İiçin öyle. Çok önemli sonuçlar doğuracak muhteşem bir başlangıcı ortaya koymuştur. izmir, seçimde Türkiye çapında iddia konusu olmuştur. Bu iddianın muhatabı olan İzmirliler kendi gelecekleri ile ilgili bu arayışları soğukkanlılıkla izlemiş ve değerlendirmiştir. Gerekeni en doğru biçimde yapmıştır. izmir seçimlere büyükşehir ve 30 ilçe belediyesi ile girmiştir.”

Demogajiye yüz vermediler

Haberin Devamı

Olayın sadece bir siyasi partinin tercihi olmanın ötesinde anlam taşıdığını vurgulayan Baykal şöyle devam etti: “İzmir halkı başarıyı ödüllendirmiştir, sahip çıkmıştır. Dürüstlüğe, alçakgönüllülüğe sahip çıkmıştır. Samimiyeti ödüllendirmiştir. Samimiyete sahip çıkmıştır. Halka saygı gösteren, sorunları dürüstçe paylaşan, halkın desteğiyle aşma anlaşıyına sahip bir siyasi anlaşıyı desteklemiştir. Kazanan belediye başkanlarımız ve parti bakımından değil, Türk siyaseti bakımından değer taşıdığına inandığım bir kaliteyi ortaya koymaktadır. izmir demogajiye, aldatmacaya, tehdide, şantaja, baskıya yüz vermemiştir. izmir ile göğsümüz kabarıyor.” Baykal, izmir’de aldıkları oy oranının şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

Kemeraltı’na 3. can simidi

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı Cephe Düzenlemeleri Projesi’nde 3. etabı da tamamlandı. Böylece Anafartalar Caddesi’nin Konak girişinden Havra Sokağı’na kadar olan bölümü orijinal görünümüne kavuşturulmuş oldu. Kemeraltı’ndaki mimari ve kültürel özelliği olan yapıların cephelerini restore ederek bir düzene kavuşturan projenin ilk etabı Eylül 2007 tarihinde başlatılmıştı. Bu kapsamda başlatılan ilk 3 etap çalışmalar sonuçlandı.

Birinci ve ikinci etap

Tarihi Çarşı’daki diğer düzenleme çalışmalarının da süreceği bildirildi. Üçüncü etap proje kapsamında, Anafartalar Caddesi’nin 190 metre uzunluğundaki bölümü ele alındı. Toplam 101 parseli kapsayan çalışmalar, kuzeyde 875 Sokak ile güneyde 919 Sokak köşesinden Havra Sokağı’na kadar olan bölümle sınırlandı. Kemeraltı’ndaki birinci ve ikinci etap uygulamalarında olduğu gibi, bu çalışmalarda da tarihsel dokunun algılanmasını olumsuz etkileyen, dokunun karakterini bozan eklentiler kaldırılıp yapıların sıva ve boyaları özgün yapısına uygun olarak yenilendi. Cumba, kepenk ve doğrama gibi ahşap yüzeyler onarıldı, binanın orijinal halinde var olup zamanla kaybolmuş eksik elemanlar benzer malzemeler kullanılarak tamamlanarak yıpranmış olanlar değiştirildi.

izmir’DE TARİHİ REKOR

Haberin Devamı

Seçimde izmir’de büyükşehirde net bir sonuç alındığını vurgulayan Baykal, şöyle konuştu:“Buradaki seçim sonuçlarını etkileyebilmek için düzenlemeler, yeni ilçe girişimleri, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinin oluşturulması, izmir’deki dengenin değiştirilmek istenmesi teşebbüsü izmir halkı tarafından bertaraf edilmiştir. izmir’in siyasi tercihine, manupüle etmek amacıyla getirilen düzenlemeler etkisiz olmuştur. izmir’de alınan sonuç bir tarihi rekor anlamına gelmektedir. 1980’den bu yana, 12 eylül askeri müdahalesinden bu yana 30 yıla yakın süre geçmiştir. Bu süre içinde izmir’de alınan sonucun bir başka benzeri yoktur. Büyükşehir belediyemizin yüzde 55’lik oy oranı ile daha önce Rahmetli Ahmet Piriştina döneminde gerçekleştirilen olağanüstü zafer olarak değerlendirilen sonucun üzerinde büyük artışı sayın Aziz Kocaoğlu’nun büyükşehir belediye başkanlığında izmir halkı gerçekleştirmiştir. Muhteşem bir sonuç yüzde 55. 1980’den bu yana öyle bir oy düzeyi ortaya çıkmamıştır. Oy düzeyi sardece belediyede, il genel, belediye meclis seçimlerinde de izmir’de aldığı oy düzeyiyle de göstermiştir. chp yüzde 49’luk oy düzeyine ulaşmıştır. 12 Eylül sonrası için siyasi rekordur. Muhteşem sonuç. Bu ayrıca izmir’deki belediye başkanlarının başarılı çalışmayı kendi kişisel başarılarının ötesinde, İzmirliler’e ve chp’ye mal etmenin ürünüdür.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!