Barselona'da kar Datça'da deniz

Güncelleme Tarihi:

Barselonada kar Datçada deniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2013 00:00

TÜRKİYE’nin ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu Datça’da, 5 ve 1,5 kilometrelik iki parkurda yapıldı. Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi’nin öncülük ettiği ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen maratona, altısı Yunanlı olmak üzere 113 erkek ve 24 kadın katıldı.

Haberin Devamı

Yarış öncesi konuşan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, uluslararası bir organizasyon olduğu için amaçlarının dostluğu pekiştirmek olduğunu söyledi. Tokcan, “Komşumuz Yunanistan’dan gelen dostlarımız var. Dostluğun pekiştirilmesi için yapılan bu maratonla, Datça’nın adını duyuruyoruz. Spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle adımınızın anılması çok güzel” dedi.

Dostluğa kulaç atıyorlar
Sömbeki Belediye Başkanı Lefteridis Popodaukalos da, “İkinci evimde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepimiz gerçek birer kardeşiz. Başka bir söze gerek yok” diye konuştu.
Datça Maratonu’nu 10 yıl önce Yunan yüzücüler ve Sömbeki Belediyesi ile birlikte başlatan Necati Sağır ise etkinliğin dostluk yüzmesi şeklinde başladığını ve sonra kış maratonuna dönüştüğünü hatırlatarak, “Sporun karakterinde olan rekabeti de bu sene işin içerisine katarak daha güzel, etkinliği olan bir yarışma haline getirdik. Bugünlere geldiğimiz için çok mutluyuz. Çok güzel şeyler görüyoruz. Daha da iyi olacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

MADALYA KÜRSÜSÜ
Uzun parkurda birinciliği Emrah Özsevim kazanırken, Celal Altunbaş ikinci, Tolga Alkış da üçüncü oldu. Kısa parkurda ise birinciliği Murat Düzkan, ikinciliği Caner Aspava, üçüncülüğü de Erce Erece elde etti. Dereceye girenlere törenle ödülleri dağıtıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!