Baraj 32'ye düştü

Güncelleme Tarihi:

Baraj 32ye düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 00:00

Üçüncü Lig 2.Grup'ta ilginç sonuçlar alındığını, yedinci Aydın ile Lider İzmirspor arasında altı puan fark olduğunu hatırlatan Mustafa Fedai, ’’Normal şartlarda maç başı ortalaması 2 puan olan takımlar Play-Off'a kalır. Ancak baraj düştü, daha da düşebilir’’ dedi.

ISPARTA yenilgisinin ardından M.Kemalpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalınca ikinci yarının ilk haftasında liderlik koltuğunu İzmirspor'a bırakan Göztepe'de Teknik Direktör Mustafa Fedai, 32 puana ulaşan takımların Play-Off'a kalacağını savundu. ’’Normal şartlar altında maç başı ortalaması 2 puan olan takımlar hedefe ulaşır. Bu da 18 puan demek. Ama biz 16 puanla ilk yarıyı lider tamamladık’’ diyen Fedai, ligde ilginç sonuçlar alındığını, Play-Off barajının 36'dan 32'ye ineceğini ifade etti.

Herkesin hedefi var

’’Gruptaki takımların yüzde 70'i Play-Off hesabı yapıyor’’ diyen Fedai, ’’En alttaki takımların bile matematiksel olarak Play-Off'a çıkma şansı var. Yedinci sıradaki Aydınspor 12, Lider İzmirspor ise 18 puana sahip. İzmirspor iki hafta kaybeder, Aydınspor iki galibiyet alırsa puanlar eşitlenir. Bu grupta her an, her şey olabilir. 32 puana düşen baraj daha da aşağıya inebilir. Çünkü gruptaki bütün takımların bir hedefi var’’ diye konuştu.

Mazeret hakkımız yok

İlk dört maçta rakiplere 6 puan hediye ettiklerini belirten Fedai, ’’Hedef takım olmanın zorluklarını yaşıyoruz. (Göztepe her maçını kazanacak, her karşılaşmada iyi oynayacak) diye bir düşünce var. Aslında böyle düşünmeleri de doğal. Bizim sakatlıklardan yakınma, adaptasyon sürecinin arkasına sığınma gibi mazeretler ileri sürmeye hakkımız yok. Gol yollarındaki beceriksizliğimizin yanı sıra kolay gol yeme hastalığından kurtulmalıyız. Göztepe önce Play-Off'a, sonra 2.Lig'e mutlaka çıkacak’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!