Bana bir masal anlat

Güncelleme Tarihi:

Bana bir masal anlat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 01:03

İZMİR’de Karabağlar Belediyesi’nin, altı yıl önce yılda 300 çocukla başlattığı "Masal Çarşambaları" yılda 3 bin çocuğa ulaştı.

Haberin Devamı

Her çarşamba ilköğretim okullarından gelen çocuklara gönüllüler, Aziz Nesin, ’İhmal Amca’ olarak bilinen Vartan İhmalyan, Pertev Naili Boratav’ın masallarını anlatıyor. çocuklar dinledikleri masalın dramasını yapıyor. Bilgisayar oyunu mu masal mı diye sorulunca hepsi birer masal kahramanı oluyor.

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde, ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin’in "Dudaktan Kalbe" romanını yazdığı tarihi ev, belediye tarafından restore edildi. İçinde çocuk kitapları kütüphanesinin de bulunduğu evde her çarbamba, ilköğretim öğrencileri masal dinliyor. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri, gönüllü olarak çocuklara masal kitabı okuyor. Çocuklar en çok Aziz Nesin’in, Tolstoy’un, Pertev Naili Boratav’ın, ’İhmal Amca’ olarak bilinen Vartan İhmalyan’ın masallarını dinlemek istiyor. Gönüllüler masalı yüksek sesle anlattıktan sonra Duvara Karşı Tiyatrosu’ndan Vedat Kuşku, çocuklara masalın dramasını yaptırıyor. İzmir Müzisyenler Derneği’nden Vedat Kuşku ise gitarı eşliğinde çocuk şarkısı öğretiyor. Masal Çarşambaları’na ilçe sınırlarındaki ilköğretim okullarının hepsi büyük ilgi gösteriyor. Altı yıl önce yılda 300 çocukla başlayan etkinlik, yılda 3 bin çocuğa ulaştı. Anne ve babalar, kendi çocukluklarında ninelerinden ve dedelerinden dinledikleri masalları da anlattıklarını belirterek, "Çocuğumuzun bilgisayar oyunu ile zaman kaybetmemesi için ona evde masal kitabı okuyoruz. Bilgisayar oyunu oynadıktan sonra çocuk, bir süre içe dönük oluyor, bizimle iletişim kurmuyor ya da sinirli, gergin tepkiler veriyor. Ancak masalı dinledikten sonra sakin, iletişime açık, yapıcı davranışlar geliştiriyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!