Bakanlar artık tarlaya insin

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar artık tarlaya insin
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2008 00:00

İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, "Tarım ve Köyişleri Bakanı da dahil olmak üzere yetkili kişiler otellerden uzaklaşıp, sahaya, tarlaya inmeleri gerekir" diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİR’e bağlı ilçe ziraat oda başkanlarının katılımıyla düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında konuşan İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, tarımsal desteklerde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Teşviklerin zamanında açıklanmaması, teşviklerin yetersizliği nedeniyle çiftçilerin tereddüt ve karamsarlık içinde olduğunu ifade eden Köse, "Çiftçimiz, üretimden kaynaklanacak bir zararı artık kaldıramayacak durumdadır.

İTHALATTA ARTIŞ OLUR

Tarım ve Köyişleri Bakanı da dahil olmak üzere sahaya, tarlaya inmeleri gerekiyor. Otellerden uzaklaşıp, tarlaya indikleri taktirde sorunlar çözülür. Sorunlara sahip çıkmadan çözüm bulamazlar. Taşıma su ile değirmen dönmez. İthalatla bir yere varılmaz" dedi. Köse, bu uygulamanın sonucunda pamuk, soya, ayçiçeği gibi bitkilerin ekilişinde ciddi azalma olacağını söyledi.

VAR MISIN YOK MUSUN

Türkiye’de tarımsal ve hayvansal üretime desteklerin kerhen (gönülsüz) uygulandığını ileri süren Köse, "Artık var mısın, yok musun dayatmasıyla destek verilmesinden vazgeçilmeli. Bunun yerine istikrarlı bir yapıda ve belli bir program dahilinde, gerekli ürüne yeterli destek verilmeli. Çiftçimiz en az gelecek beş yılını görebilmeli ve değerlendirebilmeli" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!