Baba - kız rakip oldu

Güncelleme Tarihi:

Baba - kız rakip oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 01:03

ALİAĞA, ilginç bir yerel seçim yarışına sahne olacak.

Haberin Devamı

Kapatılan Helvacı’da 1999-2009 yılları arasında Demokrat Parti’den iki dönem belediye başkanlığı yapan emekli öğretmen Hüseyin Şengül, bu kez Aliağa Belediye Başkanlığı için görevinden istifa eden 7 yıllık matematik öğretmeni kızı Bilge Şengül’le birlikte AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.
Hüseyin Şengül, “2014 seçim takvimi açıklandığında Aliağalılar’ın yoğun ilgi ve isteği ile karşılaştım. Bunun üzerine kızım Bilge ile konuşup, ‘Ben emekli oldum, sıra sende. Şimdi bayrağı senin devralman gerek. Gel; benim tecrübelerimle senin gençliğini, dinamizmini birleştirelim, Aliağalılar’a hizmet edelim’ dedim. O da beni kırmadı” dedi.
Kendisinin 2009’da MHP’den belediye başkan adayı olduğunu, ancak seçilemediğini hatırlatan Şengül, “O zaman, ‘Bu seçimleri kaybedersem bir daha aday olmam’ diye söz vermiştim. O dönemde benimle birlikte CHP’den aday olan Ömer Turgut Oğuz, başkan seçildi. Ancak hiçbir sözünde durmadı. Ben de, ‘Biri çıkıp hesap sormalı’ dedim ve aday olmayacağım sözümü geri aldım” diye konuştu. Hüseyin Şengül, Aliağa’da daha önce İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 11 yıl da Ziraat Odası Başkanı olarak görev yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı

‘AK belediyeciliği göstereceğim’
Gençlerin önünü açmak isteyen babasının kendisini tanıtmak için aday adayı olduğunu belirten Bilge Şengül ise, “Babam, ‘Seni AK Parti’den Aliağa Belediye Başkan aday adayı listesinde görmek istiyorum’ dediğinde çok gururlandım. Babam gibi iyi bir siyasetçi olmak için ilk adımı attım. Partim aday gösterirse AK belediyeciliğin nasıl yapılacağını herkese göstereceğim. Aliağa bir sanayi kenti ama ne yazık ki istenen niteliğe henüz kavuşmadı. Üniversite de dahil olmak üzere ilkokuldan itibaren tüm eğitim kurumlarından dereceyle mezun olmuş, bilgisayar ve teknolojiyi iyi kullanan, İngilizce’yi ana dili gibi konuşan biri olarak Aliağa’nın ilk kadın belediye başkanı olacağıma inancım tam” dedi. Rakip baba-kız, seçilmeleri halinde birbirlerine destek vereceklerine söz verdiklerini de ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!