Ayvalık köyleri borç nedeniyle susuz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık köyleri borç nedeniyle susuz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 00:00

Karaayıt köyü iki aydır susuz. Köylüler, "Suyu kendi açtığımız kuyulardan kullanıyoruz ama suların tahlili yapılmadı. Çocuklarımız hasta olacak diye korkuyoruz" dedi.

Aycayıldız

AYVALIK’ın Karaayıt köyü iki aydır susuz. Daha önce üç köyle birlikte grup suyundan yararlanan ancak diğer köylerin elektrik borcu nedeniyle bundan mahrum kalan Karaayıt köylüleri, sondaj çalışmalarının başlatılmasını istedi. Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karaayıt gibi su sıkıntısı yaşayan ancak Tedaş’a borcu olan köylerin elektrik borçlarını ödemesi gerektiğini belirtti. Üç köyle birlikte grup suyundan yararlanan ancak diğer köylerin elektrik borçları nedeniyle iki aydır susuz kalan Karaayıt köylüleri dert yandı. Karaayıt Köy muhtarı Rahmi Kırca, "Daha önce grup suyundan kullanıyorduk. Bizim köyün Tedaş’a çok borcu olmamasına rağmen iki köyün yüksek miktarda borcu olması nedeniyle grup suyu kapatıldı" dedi. Karaayıt köylüleri, "İki aydır sular yok. Kendi açtığımız kuyulardan kullanıyoruz ama bu suların tahlili yapılmadı. Çocuklarımız hasta olacak diye korkuyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler. Akçapınar, Hacıveliler, Tıfıllar, Çakmak ve Karaayıt köylerinin kullandığı grup suyu Akçapınar köyünün Tedaş’a 10 bin 256, Çakmak köyünün 13 bin 500 YTL borcu nedeniyle kapatılmıştı. Hacıveliler kendi kaynak suyunu kullanarak, Tıfıllar köyü sakinleri ise bağımsız suya kavuşarak sorunlarına çözüm bulmuştu. Karaayıt köyünde bulunan 10 kuyu ile su sıkıntılarını hafifletmeye çalışan köylüler yaz ayında sorunun artacağını belirterek yetkililerden yardım bekliyor. Ayvalık Kaymakamlığı organizesinde, İlçe Halk Eğitim, Milli Eğitim ve Sağlık Grup Başkanlığı tarafından 16 köyde ’Köylerde yaşayan ev hanımlarına yönelik aile içi eğitim projesi’ kapsamında verilen seminer sırasında vatandaşlara temizlik ürünleri dağıtılıyor. Öte yandan Bulutçeşme, Beşiktepe, Akçapınar, Mutlu ve Murateli köylerine bir süre su verilemeyeceği öğrenildi.

Minik foklorcular Mehmet Biçer

KONAK Belediyesi Gençlik ve spor kulübü Uğur Mumcu spor tesislerinin düzenlediği spor şenliklerine çok yoğun bir ilgi vardı. Gösterileri kısa bir ara Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ da izledi. Miniklerin gösterileri çok muhteşemdi. Kendileri gayet sakin görünürken ebebiyenleri ve hocaları heyecanlıydı. Kalabalık bir seyirci kitlesi vardı. Çılgın alkışlar onları daha da çok teşfik ediyor, coşturuyordu. Çoğu seyirci telefonlarıyla, video kameralarıyla fotoğraflarını çekme yarışına girmişti adeta.

Böyle saygısızlık olur mu?

Mehmet Biçer

BURASI İzmir, Hatay Bahçelievler İnönü Caddesi Şöförler Durağı... Hatay’ın en işlek caddesi. Belliki daha önce burada Ulu Öder Atatürk’ün bir büstü vardı, ama simdi sadece kaidesi kalmış, büyük saygısızlık..!

Kimse yok

Büstsüz kaidenin yanında İzmir Şöförler ve Otomobilciler Odası Sosyal Tesisleri binası bulunuyor. Ama binada kimse yok, kapalı. Bayrağımız dalgalanıyor yanında.

Düzeltilsin

Buradaki kaİdenın üstünde Ulu Önderimiz Atatürk’ün büstünün bulunmaması görenleri hayrete düşürüyor, binanın bahcesindeki bu aybın hemen düzetilmesini vatandaş önemle istiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!