Ayvalık dalış merkezi adayı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık dalış merkezi adayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:00

Yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda dalış meraklısını ağırlayan Ayvalık’ta yeni sezon açıldı.

Türkiye’nin sualtı fauna ve florası bakımından en önemli yerlerinden olan, Kızıldeniz’e rakip gösterilen Ayvalık’a başta Almanlar olmak üzere, yabancı dalgıçlar büyük ilgi gösteriyor. Ayvalık’ta hizmet veren Körfez Diving Dalış Merkezi’nin sahibi ve eğitmen Kemal Çalışkan, ilçeye gelen yabancı dalgıç sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Çalışkan, geçen yıl sadece kendi dalış merkezleri kanalıyla yaklaşık 4 bin kişinin daldığını, bu rakamı yeni sezonda 3-4 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi, "Kızıldeniz çevresindeki kıyılarda yer alan, mineral bakımından zengin kızıl renkli dağlardan renklerini aldığı düşünülen kızıl mercanlar, sıcak iklime uygun denizlerde yayılım gösterebiliyor. Çevresinde pek çok deniz canlısına yaşam alanı sunan kızıl mercanlar Ayvalık’ın turizm değerini de artırıyor. Birçok sualtı meraklısı bu mercanları görebilmek ve fotoğraf çekebilmek için ilçemize geliyor" diye konuştu.

60 bölge bulunuyor

Almanlar’ın yanı sıra İsveç, Hollanda ve Fransa’dan ayda 500’e yakın balıkadamın dalış için kente geldiğini ifade eden Çalışkan, "Ayvalık’ta mercan reefleriyle beraber yaklaşık 60 dalış bölgesi bulunuyor. Hava koşullarının kötü olduğu zamanlarda bile mutlaka dalışa uygun bölge bulunuyor. Ayvalık derin, akıntılı, gece ve reef dalışları için mükemmel bir dalış bölgesi özelliği taşıyor. Her seviye için değişen derinlikte dalış noktalarına sahip olması da bir diğer özelliği" dedi.

Yılın 12 ayı uygun

Ayvalık Belediye Başkanı CHP’li Hasan Türközen, yurt dışındaki fuarlarda ilçenin su altı güzelliklerini ortaya koymak için 50 bine yakın CD ve broşür dağıttıklarını anlattı. Ayvalık’ın eşsiz dalış parkuruna sahip olduğunu vurgulayan Türközen, "Dünyaca ünlü dalış bölgelerine, kıtalar ötesi merkezlere gerek yok. Yabancılar son dönemlerde bu bölgeyi keşfetmeye başladı. Türk dalgıçları da buraya bekliyoruz. Sualtı zenginliklerini daha iyi tanıtarak Ayvalık ve Türkiye’ye gelen dalgıç sayısını artırmak istiyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!