Ayşe Hanım Altın Kadın

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Hanım Altın Kadın
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2009 00:00

Denizli Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, kamyonetiyle dokuz yıldır nakliyecilik yapan iki çocuk annesi 46 yaşındaki Ayşe Çınar’ı, farklı meslekler grubunda, "Altın Kadın" seçti.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bugün düzenlecek törenle ödülünü Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’den alacak Ayşe Hanım, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde torna tesviye öğretmeni olan eşi Muhammet Çınar ile oğulları Oğuz ve Hüseyin’in gururu oldu. Gelir amacıyla erkeklere has, ağır bir işte çalıştığını anlatan Çınar, "Oğullarımın tahsili için para gerekiyordu. Köyde babamın traktörünü çok kez kullandığım için şoförlüğe yatkınlığım vardı. 2000 yılında ehliyet aldım. Sonrasında borç harç açık kasa bir kamyonet alıp nakliye işine girdik. Görme Engelliler Okulu’nun kiralanan masa ve sandalyelerini taşıyorum. Bunların yüklemesini de kendim yapıyorum. Zamanla beni tanıyanlar taşıma işi de vermeye başladı. Kent içinde çeşitli mal ve eşya taşıma işini de yapıyorum. Kadınların da bu işi başarıyla yapabileceğini kanıtladım" diyor.

Çınar, eskiden ekmek parası isterken çok zorlandığını, bunu gururuna yediremediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Eşimin öğretmen maaşı ihtiyaçlarımızı karşılayamıyordu. Benim de para istemek çok zoruma gidiyordu. Sonunda bu işe başladım ve ailece yüzümüz güldü. Çocuklarım üniversite tahsillerini tamamladı. Çalışmayı çok seviyorum. Kadınlara sesleniyorum, iş ayrımı yapmayın. Elinizden ne iş geliyorsa çalışın. Kadınların en önemli sorunu bana göre ekonomik özgürlüklerini kazanamamalarıdır."

Çınar’ın yanı sıra bugün şair Meryem Demirli ’sanat’, lokanta işletmecisi Filiz Tavşan da ’iş kadını’ dallarında ödül alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!