'Aylan bebekler ölmesin'

Güncelleme Tarihi:

Aylan bebekler ölmesin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 13:11

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde bu yıl 10’uncusu düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu, ödül gecesi ile sona erdi. Gecede, Ege Denizi’nde ’Aylan bebekler ölmesin’ dileği ile yakılan yüzlerce dilek feneri gökyüzüne bırakıldı.

Haberin Devamı

Aylan bebekler ölmesin

Datça Belediyesi’nin organizasyonunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret Odası ve gönüllüler tarafından, ’Ege Denizi acıların denizi olmasın’ temasıyla mülteci ölümlerine dikkat çekmek adına gerçekleştirilen maratonun ödül gecesinde, anlamlı bir etkinliğe yer verildi.

İlçe merkezinde gündüz kulaçların atıldığı Kumluk Plajı’na, gece geç saatlerde üzerinde meşaleler yanan bir çelenk denize bırakılırken, Ege denizinde ’Aylan bebekler ölmesin’ dileği ile yakılan yüzlerce dilek feneri, gecenin karanlığını aydınlattı.

Kumluk Plajı’ndaki etkinliğe CHP’li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı İnci Bilgin, yüzlerce yüzücü ve vatandaşlar katıldı. Uğurlu Düğün Salonu’nda yapılan törende ise, açık deniz kış yüzme maratonunda kategorilerinde dereceye giren yüzücülere madalya ve katılım belgeleri verildi.

Bu yılki maratonun onur konuğu olan Yunan yüzücü Zacharias Aleksandrakis’in ödülü, CHP’li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ali İnan ve MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay tarafından verildi. Gecede kısa bir konuşma yapan Aleksandrakis, Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Türk ve Yunan yüzücülerin katılımı ile 10 yıl önce başlatılan bu maratonun aksatılmadan sürdürülmesi gurur vericidir. Böylesine anlamlı bir maratonun çok uzun ömürlü olmasını diliyorum" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!