Ayakkabıda kış modası

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabıda kış modası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 00:00

İZFAŞ’ın 20-23 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenleyeceği Ayakkabı Kış 2013- Fuarı, yerli ve yabancı sektör temsilcilerini İzmir’de buluşturacak.

Haberin Devamı

 

Fuara, 26 ülkeden alım heyetlerinin gelmesi bekleniyor. Alım heyetlerinin konaklama giderleri İZFAŞ tarafından karşılanıyor. Ayakkabı Kış Fuarı’na, İzmir’in yanı sıra Ankara, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Konya, Trabzon’dan ve yurt dışından İspanya, Romanya, İtalya’dan firmalar katılacak.
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, sektörün hedef pazarları arasında yer alan Ortadoğu ülkelerine yönelik ziyaretçi çalışmasına ağırlık verdiklerini söyledi. Ayakkabı sektörünün yeni pazarlara açılması ve mevcut pazarlarını geliştirmesi için alım heyeti organizasyonlarının üzerinde önemle durduklarını dile getirdi.
Yüzde 40 İzmir’den
Türkiye ayakkabı üretiminin yüzde 40’nı gerçekleştiren İzmir, bu fuarla sektöre yön verecek. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak Ayakkabı Kış Fuarı’nda, 2013 sonbahar ve 2014 kış sezonunun bot, çizme ile çanta, bavul, cüzdan ve kemer modelleri sergilenecek. Yılda iki kez düzenlenen fuar İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) işbirliği ile gerçekleştiriliyor. ? İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı


İHRACAT YETERSİZ
İzmir ayakkabı sektörü, Türkiye üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. İstanbul’dan sonra ikinci sırada gelen İzmir’de iç pazar başarısının ihracata aynı oranda yansımaması sektörün en büyük sıkıntısı. Türkiye’nin 401 milyon dolarlık ayakkabı ihracatının sadece 23.5 milyon doları İzmir’den yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!